Reaguodami į Rusijos keliamą grėsmę, Nyderlandai siunčia į Bulgariją naikintuvų

Nyderlandai ketina nusiųsti į Bulgariją du naikintuvus F-35, kurie dalyvaus NATO misijoje ir stebės oro erdvę virš Juodosios jūros.

Tai trečiadienį pranešė Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Ruttė.

„Mes įsipareigojome nusiųsti į Bulgariją naikintuvų F-35, kurie budės aukštesnio lygio parengties režimu reaguojant į Rusijos keliamą grėsmę“, - pareiškė jis.

„Be to, naujoji Nyderlandų vyriausybė nusprendė gerokai padidinti gynybos biudžetą“, - informavo M. Ruttė. Vyriausybės įgaliojimų laikotarpiu, iki 2025 metų kovo mėnesio, planuojamas 10,7 mlrd. eurų įnašas, o nuo 2026 metų numatomas struktūrinis gynybos biudžeto didinimas 3 mlrd. eurų. „Tai mums leis gerokai priartėti prie užsibrėžto tikslo skirti gynybai 2 proc. BVP“, - pabrėžė Nyderlandų vyriausybės vadovas

Finansų ministerijos duomenimis, Nyderlandų išlaidos gynybai 2022 metais sieks 12,4 mlrd. eurų ir sudarys 1,43 BVP.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

:DD

:DD portretas
va va, tai čia taip už taiką pasaulyje?

Vvv

Vvv portretas
Reikėjo rusus už numušta lėktuvą skaudžiai nubausti. Ir tai ES reikėjo padaryti senai. Gal būtų buvusi pamoka, o tai jaučiasi nebaudžiami ir daro ką nori ir kaip nori.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva galetu keleta mazu jav atominiu galvuciu laikyti irgi. Siais laikais atominis taktinis ginklas tiktu is lietuvos ir iki kaliningrado nuskraidint per keleta minuciu, ir iki maskvos ar leningrado.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių