PSO nori 23,4 mlrd. dolerių kovai su pandemija skurdžiose šalyse

Kovai su koronaviruso pandemija skurdžiausiose pasaulio šalyse Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) per ateinančius 12 mėnesių reikės 23,4 mlrd. dolerių. Panaudodama šias lėšas, globali iniciatyva „ACT Accelerator“ labiausiai pažeidžiamoms šalims padės iki 2022 metų rugsėjo įsigyti resursų kovai su COVID-19 ir juos panaudoti, ketvirtadienį pareiškė PSO.

Lyginant su ekonominiais pandemijos nuostoliais ir nacionalinių ekonomikos gaivinimo paketų išlaidomis, ši suma yra maža, pabrėžė PSO. Be to, naujoji strategija padės išvengti mažiausiai 5 mln. papildomų mirčių. Tuo tarpu nevienodos galimybės atlikti testus, gauti gydymą ir vakcinas esą tik prailgina pandemiją pasaulyje. Be to, kyla pavojus, kad atsiras naujų ir pavojingesnių koronaviruso atmainų.

2020 metų balandį įsteigta iniciatyva „ACT Accelerator“ vienija vyriausybes, mokslininkus, verslininkus ir globalias sveikatos organizacijas. Jos tikslas yra paspartinti vakcinos gamybą bei testų ir gydymo metodų kūrimą ir kartu užtikrinti teisingesnę prieigą prie šių priemonių.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas paragino G20 valstybes prieš jų viršūnių susitikimą savaitgalį Romoje „visa apimtimi“ finansuoti naująją strategiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių