Protesto mitingas Minske pritraukė šimtus tūkstančių žmonių: truko penkias valandas

Šimtai tūkstančių žmonių sekmadienį susirinko į Baltarusijos sostinės centre surengtą dar vieną taikų protesto mitingą dėl abejotinų prezidento rinkimų rezultatų.

Mitingas prasidėjo prie paminklo „Minskas – didvyrių miestas“ 14 valandą, į kurį Baltarusijos sostinės gyventojai rinkose šeimomis – su vaikais. Protestuotojai, nešini baltai raudonų vėliavų, gėlių, balionų stengėsi netrukdyti eismui gretimose gatvėse, o pravažiuojančių automobilių vairuotojai juos sveikino bei sustoję siūlė geriamo vandens, Minske tvyrant beveik 30 laipsnių karščiui.

„Mūsų skaičiavimais, keli šimtai tūkstančių žmonių susirinko į protesto akciją. Vaizdo įrašas neatspindi viso vaizdo – paminklo aikštėje tiesiog pritrūko vietos, o būriai žmonių užpildė visas gretimas teritorijas“, praneša portalas tut.by.

„Laisvės radijo“ liudininkai tvirtino, kad akcijos dalyvių skaičius viršijo 400 tūkstančių.

Akcijoje dalyvavo ir buvusios kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos sąjungininkė Marija Kolesnikova.

„Tai yra grandioziniai dalykai! Baltarusijos žmonės yra neįtikėtini! Jie įrodo, kad jie teisėtai priklauso daugybei Europos tautų“, – pareiškė M. Kolesnikova.

Paklausta, ką opozicija ketina daryti toliau, atsižvelgiant į tai, kad šalies prezidentas Aliasandras Lukašenka neketina atsistatydinti, ji atsakė: „Jis nebėra mūsų oponentas“.

Protestuotojai skandavo šūkius, reikalaudami A. Lukašenkos atsistatydinimo ir per protesto akcijas sulaikytųjų išlaisvinimo.

Tada protestuotojų kolona pajudėjo Nepriklausomybės aikštės link, kur tuo metu jau buvo pasibaigęs A. Lukašenkos šalininkų mitingas. Po kurio laiko beveik visa teritorija, esanti priešais Vyriausybės rūmus, buvo užpildyta protestuotojų, kurie skandavo „Išeik!“.

Valstybės saugumo pajėgos manifestacijai netrukdė, kurios dalyviai po 19 val. pradėjo pamažu skirstytis.

Prezidento rinkimai Baltarusijoje įvyko rugpjūčio 9 dieną.

Remiantis oficialiais rezultatais, dabartinis prezidentas A. Lukašenka, einantis pareigas nuo 1994 metų, laimėjo rinkimus triuškinama persvara prieš kitus kandidatus.

Paskelbti rinkimų rezultatai sukėlė masinius protestus, kurie tęsiasi iki šiol. Buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių. Nuo ketvirtadienio įvairiose Baltarusijos pramonės įmonėse taip pat prasidėjo taikūs protestai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
gudija nesigire skaidriu mastanciu protu tai daugiau kaimo tipo darbininkai greit pasiduodantys provokacijoms ypac moterys ir tus visus nepatenkintus siulyciau atskirti kaip jav padare su indenais ir ivesti autonomija kurioje jie laimingai darbuotusi savo vaiku labui ir nebutu jokiu daugiau problemu?...

Anonimas

Anonimas portretas
Panašiau į max. 10 tūkst. Kas jų galveles susuko, turint omenyje, kad integravimasis tiek į vakarus, tiek ir į rytus, nieko jiems gero neduos. ES rinkos perpildytos pigia žemės produkcija, Baltarusiškos technikos vakarams nereikia. O rusijai būtų tik provincija su kuria galima pakelti savo ekonomiką.

atsitiktinai

atsitiktinai portretas
pastebėjau 2 pasaulinio karo laikus Baltarusijoje jutube, tai juk žmonės mosikuoja vėlavomis, kurios simbolizuoja kalaboravimą su naciais, kas jų žmonėms darosi
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių