Premjeras S. Lofvenas paskelbė Švedijos naujos vyriausybės sudėtį

  • Teksto dydis:

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas (Stefanas Liovenas) pirmadienį paskelbė savo naujos dviejų partijų centro kairės mažumos vyriausybės sudėtį, taip užbaigdamas keturis mėnesius trukusią politinę aklavietę.

S. Lofveno komandą, kuriai parlamentas pritarė praėjusią savaitę, sudaro 17 jo paties Socialdemokratų partijos narių ir keturi žalieji.

Naujosios vyriausybės sudėtis labai nedaug skiriasi nuo ankstesniosios. Užsienio reikalų ministro poste liko Margot Wallstrom (Margot Valstriom), finansų ministro poste – Magdalena Andersson (Magdalena Anderson), gynybos ministro poste – Peteris Hultqvistas (Peteris Hultkvistas).

Tarp naujų ministrų yra Energetikos ir skaitmeninimo ministerijai vadovausiantis Andersas Ygemanas (Andersas Igemanas), kuris iki 2017 metų dirbo vidaus reikalų ministro poste.

Ištisus mėnesius švedų politikai bandė suformuoti vyriausybę be Švedijos demokratų partijos (SD), turinčios neonaciškų šaknų. Po rugsėjo 9-osios rinkimų, per kuriuos labai sustiprino savo pozicijas, SD yra trečia pagal dydį Švedijos partija.

Parlamentas penktadienį balsavo S. Lofveno naudai. Jo partija yra didžiausia, bet daugumos neturi. Kad išliktų valdžioje, premjerui būtina išlaikyti dviejų centro dešinės partijų ir Kairiosios partijos paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių