Prancūzijos prezidentas smerkia blogėjančią moterų teisių padėtį

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) trečiadienį pasmerkė suprastėjusią moterų teisių padėtį Jungtinėse Valstijose ir Rusijoje.

Sakydamas kalbą per Tarptautinę moters dieną Prancūzijos lyderis teigė, kad „grėsmė žengti atgal“ moterų teisių srityje pastebima ne tik „besivystančiose šalyse ar valstybėse, patiriančiose diktatūrą, bet ir išsivysčiusiose bei turtingose šalyse“.

„Ką galima pasakyti apie nuostatas ir ketinimus, reiškiamus naujosios JAV administracijos?“ – klausė jis.

Naujoji Vašingtono politika „sumažins finansavimą šeimos planavimui, lyg tai būtų pirmas apkarpymas, kuris leistų padidinti finansavimą kariuomenei“, pridūrė jis.

F. Hollande‘as taip pat kalbėjo ir apie Maskvos politiką, ir pažymėjo, kad neseniai buvo pakeistas įstatymas, numatantis baudžiamąją atsakomybę asmenims, smurtaujantiems prieš savo šeimos narius.

„Kodėl kas nors keistų šį tekstą, jei nenorėtų vėl atakuoti moterų laisvės?“ – pridūrė jis.

F. Hollande’as, netrukus baigsiantis savo kadenciją ir nesieksiantis perrinkimo per artėjančius prezidento rinkimus, taip pat sakė, kad Lenkijoje neseniai vyko protestai prieš bandymus beveik uždrausti abortus.

Sprendimai, kuriais bloginama moterų padėtis, priklauso nuo „religinio fundamentalizmo“ ir „atgyjančių reakcinių ideologijų, siekiančių vėl primesti moterims vien prokreacinį vaidmenį namų aplinkoje“, pažymėjo Prancūzijos lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
greiciau sy pusdurny perrinktu prancuzai , kol visos prancuzijos nesukiso y pyz..............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių