Prancūzijos prezidentas nepriėmė premjerės atsistatydinimo

Prancūzijos ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) pateikė atsistatydinimo pareiškimą, valdančiajai partijai per rinkimus praradus absoliučią daugumą parlamente, tačiau prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) nepatenkino jos prašymo atleisti iš pareigų, antradienį pranešė prezidentūra.

E. Macronas mano, kad vyriausybė turi „tęsti darbą ir veikti“, todėl dabar prezidentas derybose su opozicijos partijomis ieškos „konstruktyvių sprendimų“ politinei aklavietei įveikti, sakė Eliziejaus rūmų pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės.

E. Macrono centristinė koalicija „Kartu“ (Ensemble) rinkimuose užsitikrino daugiausiai mandatų – 245, tačiau jai pritrūko 44 vietų, kad išlaikytų pastaruosius penkerius metus turėtą absoliučią daugumą.

Dėl to E. Macronui bus sunkiau įgyvendinti savo darbotvarkę, dėl kurios jis buvo gegužę buvo perrinktas antrai kadencijai, įskaitant pažadus mažinti mokesčius ir pakelti pensinio amžiaus kartelę nuo 62 iki 65 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
teisingai daro bet sis marionete matomai visa kalte nori suverst ant jos tai ir naglai neleidzia lieka jai tik i euroteisma kreiptis nes tai jau prievarta uz ka ji pati pasalint ir tautai prabalsavus iremint Lipen===

Anonimas

Anonimas portretas
Varlinis eina i konflikta pries Prancuzijos liaudi. Bus kruvinas sukilimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių