Popiežius sureagavo į kritiką dėl saugaus atstumo nesilaikymo

Popiečius Pranciškus trečiadienį pažadėjo labiau pasistengti laikytis atstumo bendraujant su tikinčiaisiais, pastarosiomis dienomis kilus šurmuliui dėl jo atsainaus požiūrio į suvaržymus, taikomus dėl koronaviruso pandemijos.

„Atleiskite, kad sveikinuosi laikydamasis atstumo“, – sakė pontifikas baigiantis savaitinei bendrajai audiencijai, vykusiai didžiulėje Vatikano menėje.  

„Norėčiau, kaip paprastai, prieiti arčiau ir jus pasveikinti, bet... geriau laikytis atstumo“, – kalbėjo jis.

„Manau, jei visi mes, būdami geri piliečiai, laikysimės valdžios nurodymų, tai padės padaryti galą šiai pandemijai“, – sakė Pranciškus. 

Nuo vasario, kai Italiją apėmė pirmoji koronaviruso banga, argentinietis pontifikas buvo retai matomas dėvintis kaukę. Pastarosiomis savaitėmis jis buvo keliskart nufotografuotas juokaujantis su prelatais, taip pat nedėvėjusiais kaukių. 

Taip pat buvo užfiksuota, kaip 83 metų Pranciškus, kuriam jaunystėje dėl infekcijos buvo pašalinta dalis dešiniojo plaučio, bučiuoja rankas naujai įšventintiems kunigams.  

Popiežius sakė, kad vos jam pasirodžius tikintiesiems, „visi aplink susiburia“. 

„Problema, kad esama pavojaus užsikrėsti. Taigi, jei visi bus su kaukėmis ir laikysis atstumo, galėsime toliau rengti audiencijas“, – sakė jis.

Praėjusį savaitgalį keturiems šveicarų gvardiečiams tyrimais buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija, pirmadienį pranešė Vatikanas, nepatikslinęs, ar jie turėjo kontaktų su popiežiumi.

Pastarosiomis savaitėmis koronavirusas buvo nustatytas dar trims Vatikane gyvenantiems asmenims, o per pirmąją COVID-19 bangą pavasarį infekcija buvo patvirtinta maždaug tuzinui Šventojo Sosto pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
ko jam bijot jukgiliai tykincius Dievas aps augos svestu vandeniu o vyrusas tai velnio sukurtas .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių