Popiežius paskyrė savo pasiuntinį į stebuklo miestelį Hercegovinoje

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus paskyrė lenkų arkivyskupą specialiuoju pasiuntiniu į Hercegovinos miestelį Medžiugorję, tapusį maldininkų traukos centru, pasklidus žiniai, kad čia apsireiškusi Mergelė Marija.

Pasakojama, kad Jėzaus Motina apsireiškė šešiems jaunuoliams Medžiugorjėje 1981 metais ir aplanko juos nuolat, bet oficialusis Vatikanas šio stebuklo nepatvirtino.

Naujasis pasiuntinys, arkivyskupas Henrykas Hoseris (Henrikas Hoseris) pasiųstas ten, kad „įsigilintų į ganytojišką padėtį“ Medžiugorjėje, taip pat „tikinčiųjų piligrimų poreikius“, sakoma Vatikano pranešime spaudai.

Tačiau H.Hoseriui, kurio pasiuntinio mandatas galioja iki vasaros, nenurodyta tikrinti apsireiškimo autentiškumo, nes tai yra Vatikano Tikėjimo doktrinos kongregacijos kompetencija.

Vietiniams dvasininkams ir piligrimams spaudžiant patvirtinti, kad įvykiai Medžiugorjėje yra Marijos vizijų tęsinys, buvo nurodyta atlikti bažnytinius tyrimus.

Vienas pastarųjų šių tyrimų buvo paskirtas 2010 metais ir baigtas ataskaita 2014-ųjų sausį, bet oficialiai nieko nebuvo paskelbta.

2013-ųjų lapkritį popiežius Pranciškus leido suprasti, kad į šiuos įvykius reikia žiūrėti atsargiai.

„Mergelė Marija nėra pašto viršininkas, kasdien siuntinėjantis laiškus“, – pasakė jis.

Kasmet apie milijonas žmonių apsilanko Medžiugorjėje, 25 km į pietvakarius nuo Mostaro Bosnijoje ir Hercegovinoje netoli sienos su Kroatija.

Net praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio karas nesustabdė piligrimų srauto.

Vietiniams tai yra tartum dangaus mana, paskatinusi šio miestelio klestėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> patariu, buvau

> patariu, buvau portretas
ar ten buvai tik slivovicos ir figų? Žmonės ten važiuoja melstis.

patariu, buvau

patariu, buvau portretas
tik nieko nepirkit is vietiniu prekeiviu- figos su kirminais,slivovica su Marijos atvaizdu-vanduo ir visa kita-fuflo. Vietiniai tyciojasi is atvykusiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių