Popiežius į Iraką vyks nepaisydamas raketinės atakos

Popiežius Pranciškus trečiadienį sakė, jog vis dar tikisi nuvykti istorinio vizito į Iraką, kur prieš kelias valandas buvo surengta raketinė ataka prieš karinę bazę ir joje esančius JAV vadovaujamos koalicijos karius.

„Poryt, Dievui leidus, išvykstu į trijų dienų piligrimystę į Iraką. Jau seniai trokštu susitikti su tiek daug kentėjusia irakiečių tauta, aplankyti kenčiančią Bažnyčią Abraomo žemėje“, – per tradicinę trečiadienio bendrąją audienciją sakė 84 metų Pranciškus.

Argentiniečių pontifikas prašė malda lydėti jį per šią pirmą popiežių kelionę į Iraką, kur jis tikisi padrąsinti mažėjančią krikščionių bendruomenę likti savo istorinėje tėvynėje ir plėsti ryšius su islamu.

„Prašau jūsų malda lydėti šią apaštališkąją kelionę, kad ji įvyktų pačiu geriausiu būdu ir atneštų laukiamus vaisius“, – sakė jis.

Irakiečių tauta mūsų laukia, ji laukė šv. Jono Pauliaus II, bet jam kelionė buvo uždrausta. Negalima antrą kartą nuvilti tautos.

„Irakiečių tauta mūsų laukia, ji laukė šv. Jono Pauliaus II, bet jam kelionė buvo uždrausta. Negalima antrą kartą nuvilti tautos. Melskime, kad šis vizitas duotų gera“, – pridūrė jis.

Mažiausiai dešimčia raketų anksčiau trečiadienį buvo apšaudyta vakarinėje Irako dalyje esanti karinė bazė, kurioje yra JAV vadovaujamos koalicijos karių, pranešė saugumo šaltiniai. Per ataką ištiktas širdies smūgio mirė vienas civilis kontraktininkas.

Didžiulės Ain al Asado oro pajėgų bazės Irako vakaruose esančioje dykumoje apšaudymas yra ketvirtas kartas per mažiau nei tris savaites, kai raketos pataiko į Vakarų objektus šioje šalyje.

Antradienį Pranciškaus atstovas sakė, kad popiežius Irake važinės šarvuotu automobiliu ir su miniomis nebendraus.

„Tai ypatinga situacija, štai kodėl bus keliaujama tik uždaru automobiliu... Tai reiškia, kad bus sudėtinga pamatyti popiežių gatvėse“, – sakė atstovas Matteo Brunei (Matėjas Brunėjus).

„Bus virtinė susitikimų, bet nė viename iš jų nedalyvaus daugiau kaip keli šimtai žmonių“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
skrenda patikrinti ar visus nelabuosius sutriuskino o gal atvirksciai?;;;;[]

gal padės į vietą šitą antikristą

gal padės į vietą šitą antikristą portretas
iškrypėlių užtafėja ir europos arabizatorių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių