Popiežiaus neįžeidė „komunistinis Nukryžiuotasis“

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus sako, kad jo neįžeidė „komunistinis Nukryžiuotasis“, kurį jam, keliaujančiam po Pietų Ameriką, įteikė Bolivijos prezidentas Evo Moralesas (Evas Moralesas).

Trečiadienį atvykusį į La Pasą Pranciškų, E.Moralesas nustebino neįprasta dovana – Nukryžiuotojo ant medinio kūjo ir pjautuvo statulėle.

Ji buvo kopija skulptūros, kurią sukūrė jėzuitas kunigas Luisas Espinalis, 1980 metais kankintas ir nužudytas ultradešiniųjų sukarintų grupuočių smogikų. Pranciškus pasimeldė L.Espinalio egzekucijos vietoje, kai atvyko į Boliviją.

Modifikuotas Nukryžiuotasis iš karto privertė daugelį pakelti antakius, kai kurie spėliojo, ar tik E.Moralesas, puikiai žinomas savo socialistine ir antibažnytine retorika, nemėgino laimėti ginčijamą politinį tašką ginčijama ir galbūt šventvagiška tikėjimo bei ideologijos samplaika.

Argentinietis jėzuitas Pranciškus pasakė, kad L.Espinalį gerai žino jo bendraminčiai jėzuitai kaip marksistinio pobūdžio išlaisvinimo teologijos skleidėją. Vatikanas tam nepritaria, nes mano, kad marksistai pasinaudoja išlaisvinimo teologijos „preferenciniu pasirinkimu vargšams“ kaip kvietimu kelti ginkluotą revoliuciją prieš engiančius dešiniųjų režimus, kurie valdė didelę dalį Lotynų Amerikos aštuntajame ir devintajame praėjusio amžiaus dešimtmečiais.

Per spaudos konferenciją, keliaudamas namo į Romą sekmadienį, Pranciškus pasakė, kad interpretuojąs E.Moraleso dovaną per L.Espinalio marksistinio polinkio prizmę ir laikąs ją protesto menu.

Atsižvelgdamas į gyvenamą laikmetį Pranciškus pasakė: „Aš suprantu šį kūrinį. Manęs jis neįžeidė“.

Popiežius dar pridūrė, parsigabenęs šį Nukryžiuotąjį namo (į Vatikaną) su savimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marksistai

marksistai portretas
Tolerantiškasis Popiežius, siekia susitaikymo ir taikos. O marksistų atsikando jau visas pasaulis, tegu E. Moralesas pasidalina patirtimi su Rusijos komunistais, kurie taip garbino Marksą, Engelsą ir Leniną, visus tris plakatuose kabino kartu, ir ilgus metus. Kur tie marksistai dingo dabar, ir kur jie nuvedė naujuosius slaviškuosius Europos nacius? Susipiešinimas, karas ir neapykanta viskam. Sukėlė karą pačiame Europos centre, ir padarė savo priešais vos ne visą pasaulį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių