Pietų Švedijoje netikėtai sustojo atominės elektrinės reaktorius

  • Teksto dydis:

Po turbinos gedimo trečiadienį netikėtai sustojo Pietų Švedijoje veikiančios atominės elektrinės reaktorius, pranešė švedų transliuotojas SVT.

„Oskašhamno [atominės elektrinės] 3-asis reaktorius dėl išsijungusios turbinos atjungtas nuo elektros tinklo. Vyksta gedimo šalinimo darbai“, – televizijai pareiškė elektrinės atstovė spaudai Desiree Liljevall (Dezirė Liljeval).

Pasak transliuotojo, radiacijos nuotėkių ir kitų galimų grėsmių išvengta. Tačiau reaktorius sustojo sunkiu metu, kai Europos šalys dėl gerokai pabrangusių energijos išteklių ir tiekimo problemų deda visas pastangas siekdamos ateinančią žiemą užtikrinti pakankamą energijos tiekimą.

Europos elektros birža „Nord Pool“ pareiškė, jog tebėra neaišku, kada šis Švedijos reaktorius vėl pradės veikti, ir pridūrė, kad „daugiau informacijos bus pateikta per 24 valandas“.

Oskašhamno atominėje elektrinėje iš pradžių veikė trys reaktoriai, bet du iš jų jau uždaryti visam laikui. Atominė elektrinė paprastai veikia 1400 megavatų galia.

Apie 10 mln. gyventojų turinti Švedija turi dar dvi atomines elektrines – Forsmarke į šiaurę nuo Stokholmo ir Ringhalse į pietus nuo Geteborgo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Zinančiam

> Zinančiam portretas
Ot Tu Kvaiša

Anonimas

Anonimas portretas
Sankcijas Švedijai ! Pavojus Geiropai !

Zinantys

Zinantys portretas
Dar daugiau ruskiu tegul isileidzia, tai namai ims sprogineti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių