Pietų Korėja pradeda švelninti karantiną: leis atidaryti poilsio parkus

Pietų Korėjos ministras pirmininkas sekmadienį pranešė, kad didžioji dalis socialinio atsiribojimo taisyklių išliks galioti iki gegužės 5 dienos, tačiau kai kurios karantino priemonės bus sušvelnintos.

Chung Sye-kyunas (Čung Sjegjunas) tai paskelbė po kelių valandų, kai Pietų Korėjos sveikatos institucijos pranešė apie aštuonis naujus užsikrėtimo koronaviruso atvejus – tai buvo pirmas kartas per maždaug du mėnesius, kai užsikrėtusiųjų per parą skaičius sumažėjo iki vienženklio skaičiaus.

Pasak premjero, vyriausybė atšauks „griežtas rekomendacijas“ religinėms organizacijoms, sporto salėms ir barams nutraukti veiklą ir leis vėl atidaryti mažiau rizikingus viešuosius lauko objektus, tokius kaip poilsio parkai.

Chung Sye-kyunas pranešė, kad lauko sporto rūšių varžybas bus leidžiama rengti, jei į jas nebus įleidžiami žiūrovai. Taip pat vyriausybė leis organizuoti ribotą skaičių svarbių egzaminų, susijusių su užimtumu ir licencijomis, jei bus laikomasi griežtų karantino taisyklių.

Nepaisydamas pastaruoju metu stebimos užsikrėtimo mažėjimo tendencijos, premjeras įspėjo, kad „dar tikrai ne laikas jausti palengvėjimą“.

Sakydamas, kad Pietų Korėja turi rasti būdų atgaivinti ekonomiką, Chung Sye-kyunas pažymėjo, kad vyriausybė griežtins socialinio atsiribojimo taisykles, jei vėl padidės viruso plitimo pavojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių