Pentagonas: pasitraukimas iš Afganistano baigtas daugiau kaip 95 proc.

Jungtinės Valstijos savo karių išvedimą iš Afganistano baigė daugiau kaip 95 proc. Tai antradienį Vašingtone pranešė JAV gynybos departamentas.

Iki šiol išgabenta įrangos, telpančios į 984 transporto lėktuvus C-17. Be to, JAV iki šiol Afganistano gynybos ministerijai oficialiai perdavė septynis objektus.

JAV savo karinę misiją Afganistane visiškai baigti ketina iki rugpjūčio pabaigos – praėjus beveik 20 metų nuo jos pradžios. Tada Afganistane liks tik ambasadą saugantys amerikiečių kareiviai. JAV nusprendus trauktis iš Afganistano, savo misiją čia baigia ir NATO.

Kaip šaliai seksis po tarptautinių pajėgų išvedimo, neaišku. JAV ir NATO gegužės pradžioje pradėjus karių išvedimą, Talibanas užkariavo dideles teritorijas. Jie jau kontroliuoja šiek tiek daugiau nei pusę šalies rajonų ir kelia grėsmę kai kurių provincijų sostinėms.

JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas antradienį telefonu kalbėjosi su Afganistano prezidentu Ashrafu Ghaniu, pranešė Valstybės departamentas. Jie pasmerkė besitęsiančias talibų atakas ir pabrėžė būtinybę spartinti pastangas dėl politinio sprendimo šaliai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikosu isgamos paliko Talibanui nuzudyti savo chalujus afganus dirbusius vertejais ir aptarnavimo personale. Susidaro apie 50 000 lavonu. Zinokit landzberginiai nacikai kas ir jusu laukia. Amerika VISADA ir VISUR pasinaudoje papuasais kaip mazgotem ir numeta. Lietuviai ne isimtis.

Vykite tiesiai į BY pasienį

Vykite tiesiai į BY pasienį portretas
Ką psisivirėt, tą ir išsrėbkit!

Anonimas

Anonimas portretas
GO HOME....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių