Pasaulio lyderiai reiškia pagarbą iš rinkimų besitraukiančiam J. Bidenui

Įvairių šalių lyderiai sekmadienį reiškė pagarbą JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui), paskelbusiam, kad traukiasi iš rinkimų, dėkojo už nuveiktus darbus ir sakė gerbiantys jo sprendimą.

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas sakė, kad J. Bidenas sustiprino demokratiją.

D. Tuskas dar kovą pareiškė, kad svarbu „puoselėti transatlantinius santykius, nepaisant to, kas yra JAV prezidentas“, o sekmadienį socialiniame tinkle „X“ parašė: „Priėmėte daug sunkių sprendimų, kurių dėka Lenkija, Amerika ir pasaulis yra saugesni, o demokratija stipresnė.“

„Žinau, kad skelbiant galutinį sprendimą jus vedė tie patys motyvai. Turbūt jis pats sunkiausias jūsų gyvenime“, – pridūrė jis.

D. Tuskas. L. Balandžio / BNS nuotr.

Tuo metu Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pareiškė, kad J. Bideno sprendimas nusipelno pagarbos.

„Mano draugas [...] Joe Bidenas daug pasiekė: savo šalies, Europos, pasaulio labui, – rašė O. Scholzas „X“. – Jo sprendimas nebekandidatuoti nusipelno pagarbos.“

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas (Isaakas Hercogas) savo ruožtu padėkojo J. Bidenui už jo dešimtmečius reiškiamą palaikymą izraeliečiams.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti Joe Bidenui už jo draugystę ir tvirtą paramą Izraelio žmonėms per jo dešimtmečius trukusią karjerą“, – socialiniuose tinkluose parašė I. Herzogas.

Jungtinės Karalystės premjeras Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) nurodė gerbiantis J. Bideno sprendimą.

Tuo metu Kremlius teigė stebintis įvykius JAV ir sakė, kad dar daug kas gali pasikeisti iki Amerikos prezidento rinkimų.

„Iki rinkimų dar keturi mėnesiai. Ir tai ilgas laikas, per kurį daug kas gali pasikeisti. Turime būti dėmesingi, sekti, kas bus, ir rūpintis savo reikalais“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

D. Peskovas. Scanpix nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių