Paryžiuje uždarytos vasaros olimpinės žaidynės

  • Teksto dydis:

Po daugiau nei dvi savaites trukusių įvairių sporto šakų varžybų Paryžiuje baigėsi vasaros olimpinės žaidynės, o Prancūzijos sostinė sekmadienį šeimininko pareigas perdavė Los Andželui.

Paryžiaus olimpinės žaidynės jau dabar vadinamos vienomis sėkmingiausių istorijoje.

Sekmadienį olimpiadą vainikavo įspūdinga uždarymo ceremonija, kurios kulminacija tapo Holivudo žvaigždės Tomo Cruise'o (Tomo Kruzo) nusileidimas nuo „Stade de France“ stadiono stogo 71,5 tūkst. žiūrovų akivaizdoje.

Uždarymo ceremonijos metu Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) teigė, kad Paryžiaus žaidynėse buvo „geriausias sportas“.

„Tai buvo sensacingos olimpinės žaidynės nuo pradžios iki pabaigos, – sakė jis ir, naudodamasis proga, pajuokavo apie atidarymo ceremoniją Senos upėje.

„Brangūs draugai prancūzai, jūs įsimylėjote olimpines žaidynes. O mes įsimylėjome jus visus“, – pridūrė Th. Bachas.

Apie 9 tūkst. sportininkų suplūdo į stadioną, kur jų laukė 270 atlikėjų ir menininkų pasirodymai, o ceremonija buvo pavadinta žmoniją ir sportą vienijančios jėgos švente.

„Žinojome, kad būsite puikūs, bet jūs buvote stebuklingi, – sportininkams sakė vyriausiasis Paryžiaus žaidynių organizatorius Tony Estanguet (Tonis Estangė). – Jūs padarėte mus laimingus, privertėte mus pasijusti gyvais – pasauliui taip reikėjo šios akimirkos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
Paryžiuje uždarytos politinės žaidinės.

kakafonija

kakafonija portretas
Po valandos isjungiau TV-nusivaziavo varliavalgiai visai,kazkokia kakafonija,o ne uzdarymas.Dar toookiu nesamoniu neteko matyti...

ar kas galit atsakyt

ar kas galit atsakyt portretas
po atidarymo bijojau ziureti ,ta, iskrypeliu sou. ar kas galite pasakyti, ar uzdarymas buvo geras? ar nebekabejo desinysis kiausas islindes prie mergaites veido, ar bendram vaizde buvo ne transgenderiu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių