Paryžiuje keli tūkstančiai žmonių susirinko į LGBT eitynes

  • Teksto dydis:

Praėjus savaitei po to, kai oficialiai suplanuotos LGBT bendruomenių atstovų eitynės „Gay Pride“ buvo atšauktos dėl su koronaviruso pandemija susijusių apribojimų, šeštadienį Paryžiuje susirinko 2 000–3 000 žmonių.

Jaunų įvairioms kultūroms atstovaujančių žmonių minia žygiavo paskui sunkvežimį, ant kurio buvo iškabintas plakatas, skelbiantis, jog „mūsų eitynės yra politinės“. Eitynių dalyviai nešėsi vaivorykštės spalvų vėliavas.

Nešamuose plakatuose buvo užrašų, kuriuose pasisakoma už „radikalų pasididžiavimą“, tuo tarpu kituose plakatuose buvo smerkiama transfobija.

Pradinė eitynių data, numatyta birželio 27 dieną, buvo nukelta dėl draudimo burtis dideliems skaičiams žmonių. Oficiali renginio data nukelta į lapkričio 7 dieną.

Visgi Emma Vallee-Guillard teigė, kad šeštadienio eitynės buvo atsakas į kelių LGBT grupių raginimą, nes buvo svarbu pažymėti įvykį.

„Eitynių ištakos susijusio su riaušėmis“, – priminė ji.

Pirmosios homoseksualų eitynės buvo surengtos 1970 metais Niujorke, minint pirmąsias Stounvolo mieste kilusių riaušių metines – tai buvo svarbus įvykis homoseksualų teisių kovoje, kilęs po policijos reido homoseksualų bare.

Šiemet sukanka 50 metų nuo pirmųjų „Gay Pride“ eitynių.

„Šiuo metu kyla pavojus atitolti nuo pagrindinių teisių, o epidemija iškėlė į paviršių daugybę atskirties, diskriminacijos ir smurto problemų“, – naujienų agentūrai AFP teigė asociacijos „Acceptess-T“, ginančios transseksualius žmones, direktorė Giovanna Rincon (Džiovana Rinkon).

Šiemet internete vyko daugybė LGBTi bendruomenėms skirtų renginių internete, prisitaikant prie dėl pandemijos įvestų apribojimų.


Šiame straipsnyje: ParyžiuseitynėsGay Pride

NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
jiems reikėtu draugo maksimo.....

Karys

Karys portretas
Man gražu kaip prancūzų išlaikomi rusai daro bardaka Prancūzijoje. .ir ne tik ten

Manau

Manau portretas
Kad ne vieta ir ne laikas tuos iškrypėlius reklamuoti.Artėja didi šventė,parašykite ir reklamuokite gerus darbus,linksmas žmonių susiėjimus. Šalin iš mūsų šalies tuos nevydonus iškrypėlius.Jie teršia mūsų aplinką.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių