O. Scholzas patvirtino: Vokietija pristatė Ukrainai tankus „Leopard“

  • Teksto dydis:

Vokietija pristatė Ukrainai žadėtus kovinius tankus „Leopard“, pirmadienį pareiškė kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas).

„Taip, mes pristatėme tankus „Leopard“, kaip ir skelbėme“, – pareiškė jis per Roterdame surengtą spaudos konferenciją su Nyderlandų ministru pirmininku Marku Rutte (Marku Riute), kai jo buvo paklausta apie žurnale „Spiegel“ pasirodžiusį pranešimą.

Leidinys pranešė, kad Berlynas pristatė 18 pažangių tankų „Leopard“ ir paskutiniai iš šių tankų iš Vokietijos buvo išgabenti praėjusios savaitės pabaigoje ir prie sienos buvo perduoti Ukrainai.

Ukrainai taip pat jau pristatyta apie 40 pėstininkų kovos mašinų „Marder“, nurodė leidinys ir pridūrė, jog Berlynas saugumo sumetimais neatskleidžia pristatymo maršruto.

Vokietijos gynybos ministerija atsisakė pateikti komentarų naujienų agentūrai AFP.

Sausio pabaigoje Berlynas pagaliau uždegė žalią šviesą Vokietijoje pagamintų tankų „Leopard“ – vienų pažangiausių pasaulyje tankų, kuriuos naudoja įvairių Europos šalių kariuomenės, – perdavimui Ukrainai.

Pagal Vokietijos įstatymus, bet kokia šalis, norinti nusiųsti tankų į kitą šalį, pirmiausia privalo gauti Berlyno leidimą.

Vokietijos ir Nyderlandų ministrų kabinetai pirmadienį Roterdame surengė specialų bendrą posėdį, kuriame, pasak O. Scholzo ir M. Rutte, buvo kalbama apie, be kitą ko, karinę paramą Ukrainai ir apie „unikalų“ Vokietijos ir Nyderlandų karinį bendradarbiavimą.


Šiame straipsnyje: vokietijakaras Ukrainojetankai LeopardUkrainaOlafas Scholzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių