Nuo obuolių iki migdolų – Indija padidino muitus iš JAV importuojamoms prekėms

  • Teksto dydis:

Vašingtonui panaikinus prekybos lengvatas, kurios buvo taikytos Indijai pagal Bendrąją lengvatinių muitų tarifų sistemą (BLS), Delis sekmadienį nustatė didesnis importo muitus 28 rūšių amerikietiškoms prekėms.

Padidinti muitai taikomi tokiems produktams, kaip migdolai, obuoliai ir graikiniai riešutai, pranešė Centrinė netiesioginių mokesčių ir muitų taryba.

Indija „įgyvendins atsakomųjų muitų įvedimą 28 nurodytų rūšių prekėms, kurių kilmės šalis yra JAV arba kurios yra eksportuojamos iš Jungtinių Valstijų“, pranešė taryba.

Į sąrašą iš pradžių buvo įtrauktos 29 rūšių prekės, tačiau iš jo buvo nuspręsta pašalinti artemijas – labai sūraus vandens krevetes.

Indija yra antra pagal dydį Kalifornijoje auginamų migdolų ir Vašingtone auginamų obuolių rinka.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) birželio pradžioje pašalino Indiją iš BLS, nors Vašingtonas mėgina stiprinti santykius su Indija, kurią laiko atsvara Kinijai, ir nors D. Trumpas tikina palaikąs gerus santykius su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu).

Iš JAV vežamiems graikiniams riešutams taikomus importo muitus Delis padidino nuo 30 iki 120 proc., o muitai avinžirniams ir lęšiams buvo pakelti nuo 30 iki 70 procentų.

Oficialiais duomenimis, JAV prekybos prekėmis ir paslaugomis su Indija apyvarta 2018 metais sudarė apie 142,1 mlrd. JAV dolerių, o JAV prekybos su Indija deficitas siekė 24,2 mlrd. JAV dolerių.

Beje, Vašingtonas jau yra pradėjęs visavertį prekybos karą su Indijos regionine varžove Kinija.


Šiame straipsnyje: IndijaJAVmuitasprekės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių