Norvegijos karaliui Haraldui bus atlikta širdies operacija

Norvegijos 83 metų karaliui Haraldui V penktadienį bus atlikta širdies operacija, monarchui kelias savaites skundžiantis pasunkėjusiu kvėpavimu, ketvirtadienį pranešė karališkieji rūmai, bet pridūrė, kad tai nėra susiję su koronavirusine infekcija COVID-19.

Operacija bus atliekama pritaikius vietinę nejautrą. Per ją bus sutvarkytas dirbtinis širdies vožtuvas, įstatytas per ankstesnę operaciją 2005 metais.

Tokių vožtuvų taisymas „nėra retas“, nes jie paprastai veikia tik 10–15 metų.

Karalius Haraldas, buvęs buriuotojas, į sostą įžengė prieš 29 metus. Jis atsisako užleisti sostą įpėdiniui, nors prieš keletą metų jo sveikata pablogėjo, o  2003 metais jam buvo operuotas šlapimo pūslės piktybinis auglys.

Praėjusį mėnesį jis tris dienas praleido ligoninėje dėl kvėpavimo problemų.

„Jo Didenybei Karaliui buvo atliktas eilinis sveikatos patikrinimas, ir mūsų naujausi tyrimai parodė, kad operacija yra būtina karaliaus kvėpavimui pagerinti“, – rūmų pareiškime cituojamas karaliaus gydytojas Bjornas Bendzas (Bjornas Bendsas).

Haraldui V susirgus, jo 47 metų sūnus sosto įpėdinis princas Haakonas (Hokonas) laikinai perėmė tėvo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
feodalizmo atgyvena kuria iki siol puoseleja kapitalizmas laikas monarchija panaikint nes sis nostalginis asmens kulto garbinimas veda prie susipriesinimo ir nelygybes o garbint galima tik tuos kurie zmonij///ai nusipelne tiek mokslo bei aukstos morales ir pasiaukojimo srityse?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių