Norvegija visiškai atsisako „AstraZeneca“ vakcinos

Norvegija, kaip jau prieš tai Danija, visiškai atsisako gyventojų skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina. Tai trečiadienį spaudos konferencijoje Osle pranešė ministrė pirmininkė Erna Solberg.

Taip vyriausybė atsižvelgė į ekspertų komiteto ir nacionalinio sveikatos instituto (FHI) rekomendacijas. Abi šios institucijos patarė dėl retų, tačiau sunkių šalutinių poveikių „AstraZeneca“ vakcinos ir „Johnson & Johnson“ preparato nenaudoti vakcinacijai.

„Johnson & Johnson“ vakcina kol kas iš vakcinacijos programos neišbraukiama, tačiau ji vis dar nebus naudojama, sakė premjerė. Vyriausybė esą vertina, kiek ši vakcina gali būti siūloma asmenimis, kurie savanoriškai nori ja skiepytis.

Ekspertų komiteto rekomendacija, be kita ko, rėmėsi dabartine epidemiologine padėtimi Norvegijoje, kuri, lyginant su kitomis šalimis, yra gana gera.

Norvegija, kuri nėra ES narė, „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą atsargumo sumetimais sustabdė kovo 11 dieną, kai keliems žmonėms po skiepo pasireiškė retas šalutinis poveikis – susidarė krešuliai. Iki tada šiuo preparatu šalyje buvo paskiepyta 138 000 žmonių. „Johnson & Johnson“ preparatas iki šiol nebuvo naudotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spaliukas

Spaliukas portretas
Kazin ar sulauksim kada ta valdzia Paruris......

By..rka

By..rka portretas
lauki sputniko šlapimo?

By...Rka CEO

By...Rka  CEO  portretas
Lietuvoje "visiems-vvisoms" ant zmoniu pooochui... Vakcinuos toliau su neaiškiu myžalu :-//// tu ta zeneka tik lauko kates ar bomžiukus smiepyt del vaizdo..... KAS NEŠA KOKIA ATSAKOMYBE???? Visiem pajabatj
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių