Naujasis JAV prezidentas savo akcijų neturi nuo birželio

  • Teksto dydis:

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) visas turėtas akcijas pardavė dar birželį, rašo JAV dienraštis „The Washington Post“, cituojantis politiko atstovą spaudai Jasoną Millerį (Džeisoną Milerį).

Tačiau atstovas spaudai atsisakė nurodyti, kodėl D. Trumpas pardavė visas savo akcijas, kam jos buvo parduotos ir už kiek. Nežinoma ir tai, ar nuo to laiko būsimasis JAV prezidentas yra pirkęs kokį nors kitą turtą.

D. Trumpo portfelyje buvo tokių įmonių kaip „Apple“, AT&T, „Exxon Mobil“ ir „Goldman Sachs“ akcijų ir obligacijų.

Lapkričio 30 d. D. Trumpas paskelbė, kad visam savo prezidentavimo laikotarpiui traukiasi iš verslo, ir paaiškino, kad tai daro siekdamas išvengti interesų konflikto. „Dabar rengiami dokumentai, kuriuos pasirašęs visiškai pasitrauksiu iš verslo operacijų. Prezidentavimas yra daug svarbesnė užduotis“, – parašė jis savo „Twitter“ paskyroje.

Išrinktasis prezidentas taip pat pranešė, kad išsamiau apie šį sprendimą papasakos spaudos konferencijoje, kuri bus surengta gruodžio 15 dieną.

Pagal įstatymus D. Trumpas turi teisę informacijos apie savo finansus neatskleisti iki 2018 metų gegužės, rašo „The Washington Post“. Pasak leidinio, dalis lėšų, gautų pardavus akcijas, galėjo būti panaudota rinkimų kampanijai finansuoti.

Oficialiais duomenimis, D. Trumpas kampanijai išleido 66 mln. JAV dolerių nuosavų lėšų.

Antradienį D. Trumpas pareiškė, kad rengiasi atšaukti sutartį su „Boeing“ dėl naujų prezidentinių lėktuvų gamybos. To priežastis yra per didelės jos kainos. Šių metų gegužę politikas valdė „Boeing“ akcijų paketą, kurio vertė sudarė 50–100 tūkst. JAV dolerių, rašo „The Washington Post“.

„Boeing“ gamina naują „Air Force One“ lėktuvą „Boeing 747“ būsimiems prezidentams, bet kaina yra nesuvokiama – daugiau nei 4 mlrd. JAV dolerių. Atšaukite užsakymą!“, – parašė D. Trumpas savo „Twitter“ paskyroje.

Ši sutarti su „Boeing“ buvo sudaryta 2016 metų sausį. Užsakymas tik pradedamas vykdyti ir manoma, kad naujieji prezidentiniai orlaiviai bus pradėti eksploatuoti tik maždaug 2024 metais. Taigi D. Trumpas jais galės naudotis tik tuo atveju, jeigu bus išrinktas antrai kadencijai, pažymi BBC.

D. Trumpas savo turtą vertina daugiau kaip 10 mlrd. JAV dolerių. Jo finansus išnagrinėję ekspertai padarė nevienodas išvadas. Pavyzdžiui, žurnalas „Forbes“ jo turtą įvertino 4,5 mlrd. JAV dolerių, o įmonė „Wealth-X“ – 4,4 mlrd. JAV dolerių.

Pats būsimasis prezidentas sako, kad „yra vertas kur kas daugiau“.

D. Trumpas perėmė šeimos verslą 1971 metais. Nors jo tėvas statė ir eksploatavo vidutines pajamas gaunantiems žmonėms skirtus butus atokiau nuo Niujorko centro esančiuose rajonuose, jam pačiam labiau patiko prabangūs viešbučiai dangoraižiuose, tviskantys lošimo namai ir išpuoselėti golfo laukai. „Trump“ pastatų yra visame pasaulyje, nuo Kalifornijos iki Mumbajaus, nors daugelis naudoja jo vardą tik kaip prekinį ženklą.

Išrinktasis JAV prezidentas sukosi ir pramogų versle. Jam iki 2015 metų priklausė grožio konkursai „Mis Visata“ ir „Mis Amerika“. Be to, nuo 2004 iki 2015 metų jis prodiusavo ir vedė realybės šou „Mokinys“ (The Apprentice).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių