JAV technologijų milžinė „Microsoft“ nusileido ES dėl „Teams“

Tarptautiniu mastu veikianti JAV technologijų milžinė „Microsoft“, siekdama nuraminti Europos Komisijos susirūpinimą dėl antimonopolinių taisyklių pažeidimo, ketvirtadienį pranešė, jog nuo spalio mėnesio Europos ekonominėje erdvėje ir Šveicarijoje atskirs „Teams“ komunikacijos priemonę nuo „Microsoft 365“ ir „Office 365“ programų rinkinių.

Europos Komisija liepos pabaigoje paskelbė pradėjusi „Microsoft“ antimonopolinį tyrimą, siekdama išsiaiškinti, ar JAV korporacija „nepiktnaudžiauja ir nesaugo savo padėties rinkoje“, susiedama šią programinę įrangą. Tyrimas pradėtas pagal vienos su „Teams“ konkuruojančių platformų kūrėjų skundą.

Aiškus terminas, per kurį šis tyrimas turi būti baigtas, nėra nustatytas, o nepalankių išvadų atveju „Microsoft“ gali tekti sumokėti solidžią baudą arba imtis kitų nurodytų priemonių.

Pasak „Microsoft“ pareiškimo, įgyvendinus šią prevencinę priemonę tokiems susirūpinimams išsklaidyti „Office“ klientai galės pasirinkti galimybę įsigyti programinės įrangos paketą be „Teams“ už mažesnę kainą, taip pat bus palengvintas „Microsoft“ programinės įrangos paketų sąveikumas su „Teams“ konkuruojančiomis platformomis.

„Toliau bendradarbiausime su Europos Komisija, išklausysime rinkos susirūpinimą keliančius klausimus ir išliksime pasirengę ieškoti pragmatiškų sprendimų, kurie būtų naudingi ir klientams, ir kūrėjams Europoje“, – tikino „Microsoft“.

Bendrauti žinutėmis, vaizdo skambučiais ir dalytis bylomis leidžianti „Teams“ komplektuojama su debesų kompiuterijos paketais „Office 365“ ir „Microsoft 365“, į kuriuos įeina populiariosios programos „Word“, „Excel“ ir „Powerpoint“.

Pagrindinės su „Teams“ konkuruojančios platformos – „Zoom“, „Google Meet“ ir „Cisco Webex“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių