A. Merkel pažadėjo Nigeriui 27 mln. eurų pagalbos paketą

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pranešė, kad Berlynas skirs 27 mln. eurų pagalbos paketą Nigeriui, aplankiusi šią šalį per kelionę po tris Afrikos valstybes.

Kanclerės susitikimuose su trijų šalių lyderiais daugiausiai dėmesio skiriama kovos su terorizmu bei migrantų antplūdžio Europoje klausimams.

Vokietijos lyderė pareiškė, kad šios Vakarų Afrikos valstybės, kuri yra viena skurdžiausių pasaulyje, kariuomenė kitąmet gaus 10 mln. eurų vertės įrangos.

Vokietija taip pat statys karinę bazę, kad paremtų JT misiją kaimyniniame Malyje. Šią valstybę kanclerė per savo vizitą aplankė pirmąją.

A.Merkel taip pat pažadėjo 17 mln. eurų vystymosi pagalbai sausringam ir itin skurdžiam Agadeso regionui Nigerio šiaurėje, kad pažabotų migraciją į Europą.

„Kokią kompensaciją galime pasiūlyti Agadeso žmonėms, kad padėtume jiems išgyventi?“ – sakė ji.

„Kadangi šie žmonės kovoja su kontrabanda, neteisėta emigracija, jiems reikia pajamų. Anksčiau jie gyvendavo iš turizmo, bet dabar nebegali to daryti“, – aiškino lyderė.

Dėl neramumų šiame regione, įskaitant džihadistų atakas ir turistų grobimus, smarkiai sumažėjo lankytojų.

A.Merkel pareiškė, kad pastangos sustabdyti migrantų antplūdį į Europą bus bevaisės be ekonomikos plėtros.

Nigeris yra pagrindinis tranzito taškas žmonėms iš Užsachario Afrikos, kurie bando kirsti Viduržemio jūrą, kad patektų į Europą.

Nuo 2014 metų Viduržemio jūroje jau žuvo daugiau kaip 10 tūkst. migrantų, nurodo JT.

Vokietijos lyderė taip pat sakė norinti, kad Europos Sąjunga ir Šiaurės Afrikos šalys sudarytų sutartis pagal prieštaringai vertinamo ES susitarimo su Turkija modelį, siekiant mažinti į Europą plūstančius migrantų srautus – ypač į didžiausią naštą velkančias Graikiją ir Italiją

Minėtame ES ir Ankaros susitarime numatyta, kad už kiekvieną migrantą, grąžinamą į Turkiją iš Bendrijos narės Graikijos, Europa priims po vieną pabėgėlį sirą pagal tvarkingesnę jų paskirstymo programą.

Susitarimu taip pat buvo įsipareigota suteikti Turkijai kelių milijardų eurų paramą, paspartinti derybas dėl Ankaros narystės ES, taip pat pažadėta bevizių kelionių į ES galimybė Turkijos piliečiams.

A.Merkel antradienį pradėjo vizitą Etiopijoje, paskutinėje šios kelionės stotelėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Turi juk jievrėjų spaudyklą tai duok Nigeriui 27 milijardus jievrėjų ir tokiu būdų duosi daug darbo Gancijos kompanijoms kurios gaus daug užsakymų iš Nigerio !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių