A. Merkel parlamente pristatė galimybę įvesti komendanto valandą

Daugėjant naujų COVID-19 atvejų Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį parlamente pristatė planus šalyje įvesti komendanto valandą.

Kalbėdama parlamente, A. Merkel sakė, kad planas įvesti komendanto valandą regionuose, kur per septynias dienas užregistruotų naujų COVID-19 atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų perkopė 100, nėra naujas ir jau buvo taikomas keliose iš 16 šalies federalinių žemių.

A. Merkel vadinamąjį rankinio stabdžio planą, apimantį nuo 21 val. iki 5 val. galiojančią komendanto valandą, sukritikavo ir teisės ekspertai, ir opozicijos partijų nariai.

Parlamente derybas šiuo klausimu pradėjusi kanclerė tikino, kad priemonės kai kuriose kitose šalyse, pavyzdžiui,Portugalijoje arba Jungtinėje Karalystėje, yra dar griežtesnės nei tos, kurias planuojama įvesti Vokietijai.

„Siekiama sumažinti vakarais vieni pas kitus besilankančių žmonių judėjimą, taip pat mažinti viešuoju transportu besinaudojančių žmonių skaičių“, – parlamentarams sakė A. Merkel.

Ji pripažino, jog komendanto valanda nėra panacėja, bet tikino, kad kartu su kitomis griežtomis priemonėmis ji gali atnešti teigiamų rezultatų.

Priemonės privalumai atsveria trūkumus, sakė kanclerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E

E portretas
Tau ta komendanto valanda tavo pasikviestieji ,inzinieriai ir gydytojai' anan galan sukis ir tu sena komuniste nieko nepadarysi jiem.

AŠ portretas
Reikia ir mums komendanto valandos,kad vakarėliai užsidarytu.O dieną dirbti.

AnI

AnI portretas
O mūsų antivakseriai kelia triukšmą dėl karantino.Vis negerai.Mat jų pažystami neserga ,nemiršta.O kiti jiems nerūpi.Juk jieniekuom netiki.I.Šimonytei ir jos komandai stiprybės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių