A. Merkel: dar galima pasiekti „Brexito“ susitarimą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį teigė, kad dar yra galimybių pasiekti susitarimą su Jungtine Karalyste (JK) dėl santykių po pereinamojo „Brexito“ laikotarpio, tačiau perspėjo, kad ES nesutiks su „nepriimtinomis“ sąlygomis.

Kalbėdama prieš svarbias JK premjero Boriso Johnsono ir Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen derybas, A. Merkel parodė nuosaikų optimizmą dėl galimo susitarimo.

„Galimybių susitarti dar yra“, – teigė A. Merkel, Vokietijai pirmininkaujant ES. Kanclerė perspėjo, kad „negalime sukelti pavojaus bendrosios rinkos vientisumui“.

„Nemanau, kad rytoj jau žinosime, ar mums pavyko, ar ne, to negaliu prižadėti, tačiau vis dar to siekiame“, – sakė ji.

A. Merkel Bundestage tvirtino, kad ES vis dėlto negali peržengti savo raudonųjų linijų.

„Esame pasirengę iš britų pusės sulaukti tokių sąlygų, kurių negalėsime priimti“, net jei tai reikštų susitarimo žlugimą, teigė kanclerė.

Ji pabrėžė, kad perėjimo nuo „ES ir JK harmonizuotos teisinės sistemos“ prie laikų po „Brexito“, kai „šios sistemos vis labiau tolsta“, procesui reikalingas „sąžiningas konkurencijos reguliavimas rytojui ir ateičiai“.

„Negalime tiesiog atsisakyti apie tai kalbėtis, antraip mūsų įmonės susidurs su nesąžiningomis konkurencijos sąlygomis“, – sakė A. Merkel.


Šiame straipsnyje: Brexitderybosprekybos sutartis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių