„McDonald`s“ nebenaudos plastikinių šiaudelių

  • Teksto dydis:

„McDonald`s“ liausis naudojęs plastikinius šiaudelius britų ir airių restoranuose ir rinksis jiems popierinius pakaitalus, penktadienį pranešė greitojo maisto milžinas.

Iki 2019 metų šiuose filialuose neturėtų likti plastikinių šiaudelių, o iki metų pabaigos tikimasi pradėti bandyti tokių šiaudelių pakaitalus Jungtinėse Valstijose, Prancūzijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Australijoje.

Kompanijos tiekimo grandinės vadovė Francesca DeBiase teigia, kad „McDonald`s“ ieško tvarių sprendimų plastikiniams šiaudeliams pakeisti.

„Mes tikimės, kad šis darbas įneš didelių pokyčių visame sektoriuje, o sprendimai bus tvarūs“, – sakė ji.

Beveik 500 tūkst. žmonių pasirašė internetinę peticiją, raginančią „McDonald`s“ sustabdyti plastikinių šiaudelių naudojimą. Jie atkreipė dėmesį į pasaulio vandenynų taršą plastiku. „McDonald`s“ žada, kad iki 2025 metų visos pakuotės, kurias naudoja kompanijos klientai visame pasaulyje, bus pagamintos iš „atsinaujinančių, perdirbtų ar sertifikuotų šaltinių“.

„Greenpeace“ kampanijos atstovė Louise Edge pasveikino greitojo maisto milžino žingsnį. Jis esą reiškia švaresnius paplūdimius ir vandenynus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių