Maskvoje sugriežtinti koronaviruso apribojimai

Pirmadienį Maskvoje vėl įsigaliojo darbo iš namų apribojimai, Rusijai mėginant suvaldyti koronaviruso plitimą, suintensyvėjusį dėl labai užkrečiamos atmainos delta.

Nors daugumai pasiturinčių valstybių pavyko apriboti koronaviruso protrūkius, vykdant sparčią vakcinacijos kampaniją, šiuo metu COVID-19 liga dėl delta atmainos greitai plinta daugelyje teritorijų, pradedant Bangladešu bei Indonezija, baigiant Pietų Amerika.

Rusijoje per pastarąsias dvi savaites dėl šios atmainos smarkiai padaugėjo naujų COVID-19 atvejų. Nuo pirmadienio sostinėje įsigaliojo griežtesni koronaviruso apribojimai, pareigūnams reikalaujant, kad žmonės skiepytųsi.

„Tam, kad sustabdytume pandemiją, reikalingas vienas dalykas – tai didelio masto vakcinacija, – šeštadienį valstybinei televizijai sakė Maskvos meras Sergejus Sobianinas. – Niekas neišrado jokio kito sprendimo.“

Nuo pirmadienio Maskvoje gyventojai turi dirbti iš namų, nors kai kuriems darbuotojams ir taikomos išimtys.

Prieš įeidami į restoraną, klientai taip pat turi pateikti QR kodą, rodantį, jog buvo skiepyti, persirgo COVID-19 liga prieš mažiau nei šešis mėnesius ar turi galiojantį neigiamą COVID-19 testo rezultatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
putka nuosekliai vykdo bidono nurodymus pagal svaba?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių