Marokas ir Izraelis pasirašė teisinio bendradarbiavimo sutartį

Marokas ir Izraelis antradienį pasirašė teisinio bendradarbiavimo sutartį ir dar labiau išplėtė dvišalius ryšius po santykių normalizavimo 2020 metais.

Rabate viešintis Izraelio teisingumo ministras Gideonas Saaras dokumentą pasirašė su kolega marokiečiu Abdellatifu Ouahbi (Abdellatifu Vahbiu).

Bendrame pranešime sakoma, kad abi šalys dalysis patirtimi ir modernizuos savo teisines sistemas, diegdamos skaitmeninimą, taip pat bendradarbiaus kovodamos su organizuotu nusikalstamumu, terorizmu ir prekyba žmonėmis.

Antradienį Izraelio regioninio bendradarbiavimo ministras Issawi Frejas (Isavis Fredžas) – izraelietis arabas, kurio šeima kilusi iš Maroko – taip pat dalyvavo derybose Rabate dėl kultūros mainų programos abiejų šalių jaunimui.

Marokas 2000 metais nutraukė santykius su Izraeliu, įsiplieskus palestiniečių 2-ajai intifadai (sukilimui), bet po dviejų dešimtmečių ryšius atkūrė pagal sutartį, numatančią, jog Jungtinės Valstijos pripažįsta Rabato suverenitetą ginčijamame Vakarų Sacharos regione.

Nuo tada Maroko ir Izraelio pareigūnai reguliariai lankėsi vieni kitų šalyse ir pasirašė įvairių susitarimų, susijus su įvairiomis sritimis, pradedant gynyba ir saugumu, baigiant ekonomika, kultūra ir sportu.

Izraelio kariuomenės vadas Avivas Kohavi (Avivas Kohavis) Maroke apsilankė praeitą savaitę, kad sutvirtintų strateginį ir karinį aljansą tarp žydų valstybės ir Šiaurės Afrikos šalies.,

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir ką?

Ir ką? portretas
Narkotikus stumdys susitarę?

nuomonė

nuomonė portretas
Gerai, kad pagaliau Izraelis ieško bendros kalbos su musulmoniškomis valstybėmis ir randa ją . Karas ten visiems jau atsibodo. Kada nors atsibos ir ukrainiečiams, kai kiekvienoj giminėj ir šeimoj atsiras kare žuvusiųjų kapai. Tada pradės mąstyti, kad gal bloga taika geriau nei geras karas ir pagaliau patys pakars tą savo kvailį Zelenskį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių