Maltos premjeras J. Muscatas prisaikdintas antrai kadencijai

  • Teksto dydis:

Maltos ministras pirmininkas Josephas Muscatas (Džozefas Muskatas) pirmadienį buvo prisaikdintas antrai kadencijai ir pažadėjo pateikti įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo, kai po kelių savaičių darbą pradės naujasis parlamentas.

Remiantis oficialiais duomenimis, šeštadienį vykusiuose pirmalaikiuose rinkimuose J.Muscato vadovaujama Darbo partija surinko 55 proc. balsų ir aplenkė opozicinį Nacionalistų partijos ir Demokratų partijos aljansą „Nacionalinė jėga“, gavusį 44 proc. rinkėjų balsų.

J.Muscatas metais anksčiau nei planuota sušaukė pirmalaikius rinkimus dėl vadinamojo „Panamos popierių“ skandalo, kai jo žmona Michelle Muscat (Mišel Muskat) buvo apkaltinta slapta turėjusi vieną Panamoje įsikūrusią priedangos bendrovę.

Šie faktai iškilo į viešumą, kai pernai buvo nutekintas didžiulis kiekis dokumentų iš Panamoje įsikūrusios teisinių paslaugų bendrovės „Mossack Fonseca“. Premjero biuro vadovas ir energetikos ministras, kuris šeštadienį buvo perrinktas, taip pat buvo priversti prisipažinti turėję anksčiau nedeklaruotų Panamoje registruotų bendrovių.

Malta 2014 metais įteisino civilines sąjungas o J.Muscato sprendimas imtis žingsnių legalizuoti gėjų santuokas atitinka didžiųjų partijų pažadą užtikrinti homoseksualiems asmenims visas sutuoktinių teises. Malta, kurios visuomenė yra gana konservatyvi, buvo paskutinė Europos Sąjungos šalis, 2013-aisiais priėmusi skyrybų įstatymą. Nėštumo nutraukimas iki šiol Maltoje yra nelegalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių