M. Pompeo: užkulisiuose tebevyksta derybos tarp JAV ir Šiaurės Korėjos

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį pripažino, kad derybose su branduoliniu ginklu apsiginklavusia Šiaurės Korėja nebuvo padaryta ilgai laukta pažanga, tačiau sakė, jog derybos tebevyksta.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas nuo 2018 metų liepos surengė tris aukšto lygio susitikimus, D. Trumpo prezidentavimo kadencijos pradžioje padidėjus įtampai tarp valstybių.

Tačiau Pchenjano denuklearizacijos klausimu nebuvo padaryta konkrečių pasiekimų, o valstybių derybos jau keletą mėnesių laikomos įstrigusiomis.

„Turėjome vilčių, kad galėsime padaryti tolesnę pažangą, ir kad pirmininkas Kim (Jong Unas) pradės eiti kita kryptimi, tačiau išlieku optimistiškai nusiteikęs“, – viename Vašingtone vykusiame susitikime sakė M. Pompeo.

„Viskas viešai nutilo, tačiau tebevyksta daugybė darbų tarp mūsų ir mūsų regiono sąjungininkių, japonų, pietų korėjiečių, taip pat netgi esama pastangų pasiekti bendrą supratimą su šiaurės korėjiečiais dėl ateities galimybių“, – pridūrė jis.

Nepaisant to, D. Trumpas savo artimus santykius su Kim Jong Unu ir toliau laiko vienu svarbiausių asmeninių užsienio politikos laimėjimų.

 


Šiame straipsnyje: Mike PompeoJAVŠiaurės Korėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių