M. Johnsonas: JAV teisingumo sistema „verčiama ginklu“ prieš D. Trumpą

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas (Maikas Džonsonas) antradienį užsipuolė teisingumo sistemą dėl to, kad ji esą yra „verčiama ginklu“ prieš buvusį prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

„Mūsų šalies teismų sistema buvo paversta ginklu prieš prezidentą D. Trumpą. Sistema šiuo metu naudoja visas turimas priemones, kad nubaustų vieną prezidentą ir suteiktų priedangą kitam“, – sakė M. Johnsonas žurnalistams prie teismo.

D. Trumpą, atvykusį į teismo posėdį, atlydėjo virtinė jo sąjungininkų.

Niujorke tęsiasi eksprezidento teismas byloje dėl mokėjimų už tylą.

Filmų suaugusiesiems aktorė Stormy Daniels (Stormi Daniels) teigia 2006 metais turėjusi lytinių santykių su vedusiu D. Trumpu. Praėjusią savaitę ji davė parodymus, momentais itin detaliai nupasakodama šio įvykio aplinkybes, nekilnojamojo turto magnatui sėdėjus vos už kelių metrų nuo jos.

77 metų D. Trumpas kaltinamas klastojęs verslo dokumentus, kad 2016-aisiais prezidento rinkimų išvakarėse, kai ši istorija galėjo tapti politiškai pražūtinga, savo advokatui atlygino 130 tūkst. dolerių (110,8 tūkst. eurų) mokėjimą.

Teismo procesas vyksta likus šešiems mėnesiams iki lapkritį rengiamų rinkimų, kuriuose respublikonas veikiausiai susigrums su demokratu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Be Niujorko bylos, D. Trumpui Vašingtone ir Džordžijoje pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo siekiant panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus.

Floridoje jam taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl įtariamo netinkamo įslaptintų dokumentų tvarkymo po to, kai jis paliko Baltuosius rūmus, tačiau ši byla buvo atidėta neribotam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių