A. Lukašenka susitiks su V. Putinu ir D. Medvedevu

Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka planuoja ateinančią savaitę susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Kaip ketvirtadienį skelbė valstybinė naujienų agentūra „Belta“, A. Lukašenka nenurodė tikslios planuojamo susitikimo datos, tačiau teigiama, kad jis taip pat susitiks su saugumo pareigūnu ir buvusiu premjeru Dmitrijumi Medvedevu, su kuriuo aptars gynybos klausimus.

„Iš tiesų, prieš kurį laiką V. Putinas ir aš susitarėme surengti susitikimą po vasario 20 dienos, kad aptartume tam tikrus bendradarbiavimo aspektus“, – sakė A. Lukašenka.

Paskutinį kartą abiejų sąjungininkų susitikimas vyko rugsėjo viduryje, kai Baltarusija buvo pačiame protestų įkarštyje. Šalyje po rugpjūtį surengtų prezidento rinkimų, kurie plačiai laikomi suklastotais A. Lukašenkos naudai, kilo masiniai protestai.

Saugumo pajėgos ėmėsi griežtų priemonių prieš daugiausia taikius protestuotojus. Sulaikyta daugiau kaip 30 tūkst. žmonių, šimtai buvo sužeisti, keli žmonės žuvo.

A. Lukašenka valdo daugiau nei ketvirtį amžiaus ir dažnai yra vadinamas paskutiniu Europos diktatoriumi. ES nebepripažįsta jo teisėtu šalies vadovu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziuriu

ziuriu portretas
Labai jau paseno tas bulbininkas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek ilgai jie gali viesai smaukytis? Atvirai sakant zmonems tai jau da.pi.so. Kada pagaliau susijungs i viena valstybe?

bolsevikas

bolsevikas portretas
Visi sralinai-stalinai,breznevai,kim-ir -senai po 30 m.valdymo patys padvese arba buvo draugeliu padvesinti.Chuilo,dimono ir kolchozniku batkos laukia liudnesnis galas-kaip Romanovu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių