A. Lukašenka: reikia pagalvoti apie rimtesnę atominės elektrinės apsaugą

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pirmadienį pareiškė, kad reikia pagalvoti apie rimtesnę antžeminę Astravo atominės elektrinės apsaugą.

„Mes ten (prie AE) dislokavome visą oro gynybos pulką su naujausia ginkluote – „Tor-M2“ (zenitinių raketų kompleksas). Mūsų kariškiai tobulai įvaldę šią ginkluotę“, –sakė A. Lukašenka, kurį cituoja naujienų agentūra „BelTA“.

Tačiau jis pabrėžė, kad reikia pagalvoti „ir apie rimtesnę antžeminę AE apsaugą“. A. Lukašenka pareiškė esąs įsitikinęs, kad Lietuva supranta, jog jei jėgainėje staiga susiklostytų nenumatyta situacija, tai „maža nepasirodys“ abipus sienos. „Štai tai reikia turėti omenyje“, – pažymėjo jis.

Pasak A. Lukašenkos, Pabradės poligonas, kur dislokuojami JAV kariškiai, yra visai netoli nuo Baltarusijos AE. „Todėl čia reikia elgtis atsargiai. Neduok Dieve, jei įvyks antrasis Černobylis. Europa jo neišgyvens“, – įspėjo Baltarusijos vadovas.

Kaip anksčiau ELTA pranešė, spalio mėnesį į Lietuvą atvyko maždaug pusės tūkstančio JAV kariškių batalionas su sunkiąja technika – tankais „Abrams“ ir pėstininkų kovos mašinomis „Bradley“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Papasakociau kaip anglai atomines elektrines state, bet deja..

Linui

Linui portretas
Puls ne puls o dversija surengti kaip du pirštus ap...

Linas

Linas portretas
Tai jau tikrai, amerikiečiai tankais puls Astravą :-D Batka visai nupušo ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių