A. Lukašenka nurodė sumažinti Baltarusijos priklausomybę nuo naftos žaidimų

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė kuo labiau sumažinti šalies priklausomybę nuo „didžiųjų valstybių naftos žaidimų“.

„Naftos rinka karščiuoja, o jos konjunktūra nenuspėjama. Tokių šalių kaip mūsų užduotis yra būti pasirengusioms bet kokiai įvykių raidai. O dar geriau, kaip jau minėjau – kuo mažiau priklausyti nuo didžiųjų valstybių naftos žaidimų“, – antradienį kalbėjo A. Lukašenka pasitarimą dėl šalies aprūpinimo nafta.

Baltarusijos lyderį cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Jis pabrėžė, jog šios didžiosios valstybės „net nebeslepia, kokius žaidimus žaidžia ir kokius tikslus iškelia“.

„Jie jau tiesiai šviesiai pradeda kalbėti ir akivaizdžiai žaisti, norėdami pakelti naftos kainas. Tai – akivaizdus kartelinis susitarimas. Štai tokie žaidimai vyksta. Tik, deja, mes negalime jų paveikti“, – sakė A. Lukašenka.

Prezidentas įpareigojo šalyje suformuoti naftos ir jos produktų atsargas nenuspėjamiems atvejams.

„Nenuspėjamiems atvejams būtina sukurti rimtas atsargas žaliavų, kokių kaip nafta ir degalai, kad nesutriktų pramonės šakų veikla, nesustotų technologiniai procesai“, – pasitarimo dalyviams – vyriausybės nariams ir šalies sričių vadovams – akcentavo A. Lukašenka.

„Dabar nafta pigi. Jos reikia pirkti, gaminti naftos produktus, formuoti tam tikras atsargas“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę A. Lukašenka nurodė šalies regionų vadovams organizuoti masinį naftos produktų pirkimą ir užpildyti jais visas tam tinkamas talpyklas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių