A. Lukašenka nepasiruošęs panaikinti mirties bausmę Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad nėra pasiruošęs vienašališkai panaikinti mirties bausmę šalyje ir kad šį klausimą reikia spręsti referendume.

„Kad ir kokia būtų mano nuomonė, pas mus įvyko referendumas. Todėl negaliu jūsų nustebinti ir negaliu atšaukti mirties bausmės“, – sakė A. Lukašenka per spaudos konferenciją, surengtą Rusijos žiniasklaidos atstovams, Minske. 

„Šį klausimą turi spręsti tauta“, – pareiškė prezidentas.

A. Lukašenka taip pat sakė, kad visų sunkiausia pasirašinėti jam tenkančius dokumentus, susijusius su mirties bausmės vykdymu. Jis taip pat sakė visada susipažįstantis su nuteistojo baudžiamosios bylos medžiaga.

Baltarusija yra vienintelė Europos valstybė, kur tebevykdoma mirties bausmė. Pagal šalies konstituciją, ši išskirtinė bausmės priemonė yra skiriama už itin sunkius nusikaltimus. Teismo nuosprendis vykdomas sušaudant.

Nuo 2010 metų Baltarusijoje mirties bausmė buvo įvykdyta 13 nuteistųjų. Visų jų skundai buvo nagrinėjami JT žmogaus teisių komitete.

Ketvirtadienį JT žmogaus teisių komitetas pareiškė, kad mirties bausmės įvykdymas nuteistiesiems Aleksejui Michaleniui, Semionui Berežnojui ir Igoriui Geršankovui yra nepriimtinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Teisingai žmogutis elgiasi - va, prancūzai teroristą vietoj paklojo, ir visi TIK ploja... lyg ten ne gyvybė būtų. TIK: anie žudo tam kad žudyt, mirties bausmė - tai TEISINGAS atsakas, žmonės privalo turėt savigynos teisę, ir tuo pačiu - privalo žinot ir grėsmę sau.

Čiubaka

Čiubaka portretas
maladiec Batka

Diedas

Diedas portretas
As uz lukasenka.lietuvoje daugiau nei 100 iki gyvos galvos.visus det i viena vieta.tuos svolacius turim maitint iki gyvenimo pabaigos.ju dar bus ne vienas.kaleimai nuo ju plys.turi buti atpildas uz tavo nuzudyta vaika
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių