Lietuva ir JAV stiprina partnerystę energetikoje

  • Teksto dydis:

Lietuva ir JAV stiprina transatlantinę partnerystę energetikoje. Energetikos viceministras Albinas Zananavičius sako, jog šalis ypač vertina šią partnerystę ir kalbasi apie galimybes ją dar labiau stiprinti.

„Partnerystės dėl transatlantinio bendradarbiavimo energetikos srityje formatas reikšmingai prisideda prie dvišalių ir daugiašalių santykių stiprinimo“, – pranešime sakė A. Zananavičius, apsilankęs Vašingtone, kur su partneriais aptarė regionines energetinio saugumo aktualijas.

Pasak Energetikos ministerijos, JAV valstybės pareigūnai dėkojo Lietuvai, rodančiai lyderystę teikiant pagalbą Ukrainai atstatant sugriautą energetikos infrastruktūrą, jie tai pat žada teikti paramą Lietuvai ir kitoms regiono šalims siekiant stiprinti šalių energetinės sistemos atsparumą.

A. Zananavičius vasario 14–15 dienomis Vašingtone susitiko su JAV Valstybės ir Energetikos departamentų atstovais, kitais pareigūnais.

Kovo 1–2 dienomis Zagrebe, Kroatijoje, vyks Partnerystės dėl transatlantinio bendradarbiavimo energetikos srityje susitikimas, jo metu vyks JAV energetikos sekretorės ir Baltijos šalių energetikos ministrų susitikimas. Jame dalyvaus  energetikos ministras Dainius Kreivys ir A. Zananavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
ir kabeliuką per Atlantą nuties iki elektros pastotės ............ partneriausim visapusiškai

Jons

Jons portretas
Dujas is amerikieciu pirksim ,tai ir visa partneryste….

Partneriai....

Partneriai.... portretas
Gudrutė lapė ir višta....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių