Lenkija nutraukia milijardinį sandorį dėl karinių sraigtasparnių įsigijimo

  • Teksto dydis:

Lenkijos dešiniųjų vyriausybė nutraukė derybas su „Airbus“ dėl kompensuojamojo susitarimo, susieto milijardinės vertės sutartimi dėl 50 karinių sraigtasparnių įsigijimo.

„Lenkija nutraukia derybas su „Airbus Helicopters“ dėl kompensuojamojo susitarimo, susijusio su sutartimi dėl universaliųjų sraigtasparnių „Caracal“ įsigijimo Lenkijos ginkluotosioms pajėgoms“, – pranešė deryboms vadovavusi plėtros ministerija.

Kompensuojamieji susitarimai paprastai sudaromi, kai karinės technikos tiekėjas nori pagerinti sandorio sąlygas ir tuo tikslu, pavyzdžiui, atidaro gamyklą perkančiojoje šalyje arba sutinka teikti užsakymus perkančiosios šalies įmonėms.

„Dėl abiejų šalių derybinių pozicijų skirtumų neįmanoma pasiekti kompromiso, todėl tęsti derybas nėra prasmės“, – pareiškė ministerija apie derybas, nuo kurių priklauso tai, ar bus galutinai patvirtintas 3,14 mlrd. eurų (3,5 mlrd. JAV dolerių) vertės sraigtasparnių įsigijimo sandoris.

Ankstesnioji liberalioji Lenkijos vyriausybė 2014 metais paskelbė, kad, siekdama modernizuoti savo ginkluotąsias pajėgas – priimti tokį sprendimą paskatino regione padidėjusi įtampa dėl Rusijos tais metais aneksuoto Krymo – planuoja, be kita ko, įsigyti 50 sraigtasparnių „Caracal“.

Tačiau naujoji dešiniosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vyriausybė netrukus po atėjimo į valdžią 2015 metų pabaigoje iškėlė abejonių dėl šio sandorio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lenkai

lenkai portretas
teisinai daro nes jie rupinasi savo tauta o musu ?....plauna pinigus su auksiniais saukstais ir isgverusiom tanketem ir rekia... rusai puola.... kai puls tai nepades niekas nei trumpas nei ilgas nes tie ginklai tai zaisliukai pries fanatiskai ginkluota galybe ir jei ir bus tai mes liksime patranku mesomis o kolkas /kazkas/ taupo juodai dienai ir jau turi nusi pikessklypus uzsieny o mes liksim ant suduzusios geldos ir isvis ar liksim?karbauskiukas juk isveze seima o uz kokias /blusas/ is turi milijonus?prihvatizavo zemes kurios priklause kazkam ti ta padaryti galejo ne kiekvienas lieka ? kas jis ir kam tarnauja?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių