Lenkija: migrantų stovykloje – 1,5 tūkst. žmonių

Migrantų stovykloje Baltarusijos pusėje, prie Lenkijos Kuznicos kontrolės punkto, susirinko 1 500 žmonių. Apie tai RMF radijui šeštadienį sakė Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis, praneša TASS.

„Šiuo metu ten yra apie 1 500 žmonių. Ši stovykla nuolat auga“, – sakė ministras.

Jis teigia, kad stovyklą visiškai kontroliuoja Baltarusijos valdžia.

„Mes stebime, kaip Baltarusijos valdžios organai migrantams tiekia maistą, miegmaišius, palapines, malkas, kirvius, peilius“, – sakė M. Kaminskis.

Ministras patikino, kad Lenkija turi pakankamai pajėgų, jog apgintų sieną su Baltarusija ir kontroliuotų situaciją. Šioje vietovėje dislokuota 13 tūkst. lenkų karių, 4,5 tūkst. pasieniečių ir 2 tūkst. policininkų.

Migrantų stovykla Baltarusijos pusėje atsirado lapkričio 8 d. po to, kai šimtai migrantų bandė pralaužti tvorą ir neteisėtai patekti į Lenkiją.

Be to, ministras paskelbė, kad Lenkija prie sienos su Baltarusija iki 2022 m. birželio pabaigos ketina pastatyti naują 180 km ilgio 5 m aukščio fizinį barjerą.

„Tai bus ne tvora, tai bus inžinerinė užtvara, kurioje bus papildomai įrengta elektroninė technika: naktinio matymo kameros, judėjimo davikliai ir stebėjimo kameros“, – sakė ministras, pridurdamas, kad prie Bugo upės saugumas bus užtikrinamas kitomis priemonėmis.

M. Kaminskis sako, kad fizinio barjero statyba atitinka ES interesus ir Lenkija šiam projektui turi lėšų, tačiau situacija Lietuvoje ir Latvijoje skiriasi.

„Reali parama turi būti suteikta Lietuvai ir Latvijai taip, kad šios valstybės galėtų pasienyje su Baltarusija pasistatyti profesionalią užtvarą“, – pažymėjo ministras.

Naujo barjero statyba Lenkijos biudžetui gali kainuoti 1,6 mlrd. zlotų (apie 350 mln. eurų). Lenkijos-Baltarusijos sienos ilgis – 418 km.

Tuo metu Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka šeštadienį nurodė kariuomenei migrantų stovykloje įrengti palapines, teikti pagalbą migrantams ir maitinti vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana  portretas
Pas mus daugiau tų nelegalų, gal Vokietija pasiims
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių