Latvijoje vyksta karo Ukrainoje temdomi parlamento rinkimai

  • Teksto dydis:

Latvijoje šeštadienį prasidėjo parlamento rinkimai, pranešė Centrinė rinkimų komisija (CRK), šalyje tvyrant nerimui dėl kaimyninės Rusijos karo prieš Ukrainą.

Visos rinkimų apylinkės atsidarė be jokių incidentų, BNS pranešė Centrinės rinkimų komisijos (CVK) atstovė Laura Krastina (Laura Krastinia).

8 val. vietos (ir Lietuvos) laiku prasidėjęs balsavimas baigsis 20 valandą.

Sociologai pergalę rinkimuose pranašauja proeuropietiško premjero Krišjanio Karinio vadovaujamiems centristams, žadantiems ir toliau remti Kyjivą.

Apklausos rodo, kad populistų, konservatorių, taip pat socialdemokratų „Santarvės“, kurią tvirtai remdavo Latvijos rusakalbiai, populiarumas mažėja.

Pagrindiniai šios rinkimų kampanijos klausimai buvo karas Ukrainoje, pragyvenimo krizė ir siekiama energetinė nepriklausomybė nuo Rusijos.

Kaip ir Lenkijoje, Lietuvoje bei Estijoje, Latvijoje daug žmonių nerimauja dėl Maskvos planų ir mano, kad jų šalis yra pažeidžiama, net ir priklausydama Europos Sąjungai bei NATO.

Darbą baigianti K. Karinio vyriausybė tvirtai remia Ukrainą, padidino išlaidas gynybai ir siekia didesnio energetinio saugumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Šaunuoliai latviai,laimi vėl ta pati premjero partija, neklaidžioja,nekaitalioja,ir kokius sprendimus priima,bravo bravo jiems.

tik

tik portretas
kas juos temdo ? ar ne nato /chimtreilai/ kaip floridoje po ko dangus apniuksta o rinkimine nuotaika prapuola taip juos lengviau sumanipuliuot kai 2/3 parlamentaru uzmiega ???===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių