Latviai žvangindami puodais protestuoja dėl ekonominių karantino pasekmių

Šimtai Latvijos restoranų ir kavinių darbuotojų visoje šalyje penktadienį žvangindami puodais ir keptuvėmis protestavo dėl, pasak jų, nepakankamų vyriausybės pastangų švelninant kovos su koronavirusu priemonių padarinius ekonomikai.

Kiekvieną vakarą rengiama protesto akcija – viena iš kelių išradingų iniciatyvų, kurių imtasi Latvijoje, kur dėl draudimo viešai susiburti daugiau nei 25 žmonių tradiciniai protestai šiuo metu negalimi.

Protesto akciją su grotažyme #KatluRevolūcija (puodų revoliucija) pirmadienį paskelbė Latvijos restoranų asociacija LRB. Jos dalyviai, laikydamiesi saugaus atstumo reikalavimų, nedidelėmis grupėmis žvangina puodais prie savo kavinių ir restoranų.

Pasak LRB pirmininko pavaduotojo šefo Laurio Aleksejevo, asociacija pradėjo protestą vardan „skurstančiųjų, 100 tūkstančių mokytojų ir gydytojų, kuriuos vyriausybė nuvylė net per COVID-19 krizę“.

Akcija taip pat skirta „visiems kūrybiniams darbuotojams, taip pat mažoms ir vidutinėms įmonėms, tarp jų – 30 tūkstančių viešojo maitinimo sektoriaus darbuotojų, kurie yra niekinami  politikų ir gauna tik pažadėtos paramos trupinius“, – sakoma jo pranešime.

Regionų plėtros ministras Juris Pūce pripažino, kad „restoranai yra vieni labiausiai nukentėjusių, nes užsienio turizmo nėra jau kelis mėnesius, o dauguma vietos klientų nebevalgo mieste.“

„Vyriausybė taip pat sutinka, kad medicinos darbuotojai ir mokytojai nusipelno atlyginimų pakėlimo, dėl kurio, tikimės, bus nuspręsta rugpjūtį“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis penktadienį.

Kitas protesto akcijos, kurios metu buvo laikomasi karantino apribojimų, pavyzdys – ketvirtadienį surengtas protestas prieš siūlomą naujos saugumo tarnybos būstinės vietą sostinėje Rygoje. Jos dalyviai, sustoję keliolikos žmonių grupėmis, sudarė sutrūkinėjusią daugiau nei penkių kilometrų gyvą grandinę.

Ši akcija – smarkiai sumažintas 1989-aisiais 675 kilometrus per Estiją, Latviją ir Lietuvą nusidriekusio Baltijos kelio variantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
daro ir tai geras pavizdys musu verslininkams juk ne jav sautuvu neturim o tai ne pavizdys kuri iki siol megdziojome?...

Kas kaltas?

Kas kaltas? portretas
Vėl valdžia? Jeigu visi pradės sirgti - barškins protestuodami; jeigu smunka ekonomika - irgi..Nėra logikos prie ko čia valdžia?

.....

..... portretas
Teisingai daro. Ir mums laikas protestuoti, gana tylėti!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių