Kur dėti diktatorių dovanas, net jei tai – gyvi šunys?

  • Teksto dydis:

Prieš ketverius metus Pietų Korėjos prezidentas iš Šiaurės Korėjos diktatoriaus gavo dovanų du vietos veislės medžioklinis šunis. Pungsana veislės keturkojai garsėja savo ištikimybe ir protu, taip pat laikomi vienu iš Šiaurės Korėjos nacionaliniu lobiu, praneša LNK.

Kim Jong-unas buvusiam Korėjos lyderiui juos padovanojo po trečiojo jų viršūnių susitikimo kaip klestinčios draugystės ženklą. Vėliau pora atsivedė septynis šuniukus.

Šių metų gegužę baigęs kadenciją prezidentas diktatoriaus dovanotus šunis išsivežė į savo privačią rezidenciją. Teisiškai šunys – valstybės nuosavybė. Tačiau paskutinę kadencijos dieną buvo pasirašyta sutartis dėl šunų patikėjimo buvusiam valstybės vadovui.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Susitarime numatyta, kad vyriausybė kas mėnesį šunims skirs apie 1,8 tūkst. eurų. Dabar buvęs prezidentas pareiškė, kad jokių pinigų jis negauna ir šunis grąžino valstybei. Kol kas jie laksto viename zoologijos sodų. Ar jie ten liks visam laikui, o gal vis dėlto, sutarus dėl valstybės paramos, vėl grįš į buvusio prezidento namus, kol kas neaišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai grazus sunys

Labai grazus sunys portretas
Reikia ieskoti patikimu seimininku ir atiduoti ( brangiai).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių