Kremlius: V. Putinas ir M. Pompeo aptars Irano, Sirijos, Venesuelos klausimus

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori aptarti su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo (Maiku Pompėju) Irano, Sirijos ir Venesuelos klausimus, antradienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

M. Pompeo Rusijos Juodosios jūros Sočio kurorte surengs derybas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu. Tai bus jau antras Rusijos ir JAV diplomatijos vadovų susitikimas per kelias savaites. Gegužės 6 dieną S. Lavrovas ir M. Pompeo buvo susitikę Suomijos šiauriniame Rovaniemio mieste vykusio Arkties tarybos susitikimo kuluaruose.

Vėliau antradienį M. Pompeo ir S. Lavrovas susitiks su V. Putinu.

„Prezidentas priims M. Pompeo ir ministrą S. Lavrovą, kurie papasakos prezidentui apie savo susitikimo ir diskusijų, šiandien vyksiančių Sočyje, rezultatus“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

Pasak jo, Rusijos prezidentas ir JAV valstybės sekretorius taip pat aptars dvišalius Maskvos ir Vašingtono santykius, strateginio stabilumo bei nusiginklavimo klausimus.

„Tai „karštieji“ regioniniai taškai: Iranas, Sirija, Venesuela, Korėjos pusiasalio denuklearizacija ir kiti galimi klausimai“, – nurodė D. Peskovas.

V. Putino susitikimas su JAV ir Rusijos diplomatijos vadovais planuojamas antradienio pavakarę, sakė jis.

„Susitikimas įvyks po to, kai prezidentas grįš iš Astrachanės. Tikimės, kad jis prasidės po 18 val. (vietos ir Lietuvos laiku)", – informavo D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
oligarchiniai reptiloidai planuos kaip be dideliu pastangu sumazinti homosapiens skaiciu 1 atiduoti pilkiesiems At.. kitus likviduot kol nebus 500mln ...

gal

gal portretas
pakalbėti su jankiais ir galima, bet susitarti manyčiau nelabai, vienu metu rusams sankcijų daugybė veikia, kitas tik kuria ir kaip niekus nieko, atvažiuoja jankiai susitarti, kad rusai padėtų jiems vykdyti sankcijas jau prieš kitas valstybes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių