Kremlius grūmoja dėl „Euronews“ akcijų arešto

  • Teksto dydis:

Kremlius, reaguodamas jį informaciją, jog buvusių naftos grupės "Jukos" prašymu areštuotos Rusijai priklausančios televizijos kanalo "Euronews" akcijos, pažadėjo "imtis priemonių Rusijos interesams ir nuosavybei ginti".

"Kremliuje apie tai ("Euronews" akcijų areštą - red.) žinoma. Bus imtasi teisinių priemonių teisėtiems Rusijos Federacijos interesams ir jos nuosavybei ginti", - žiniasklaidos atstovams pareiškė Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Rusijos naujienų agentūra RBC, remdamasi anoniminiu federalinės valdžios atstovu, pranešė apie Rusijos valstybiniam žiniasklaidos holdingui VGTRK priklausančių 7,5 proc. Prancūzijos bendrovės "Euronews", valdančios to paties pavadinimo televiziją, akcijų areštą.

Netrukus šią informaciją patvirtino VGTRK spaudos tarnyba.

Tarptautinis arbitražo teismas Hagoje yra nurodęs Rusijai sumokėti rekordinę 50 mlrd. JAV dolerių kompensaciją dėl jos bendrovės "Jukos", anksčiau priklausiusios Kremliaus kritikui Michailui Chodorkovskiui, ekspropriacijos.

Tai nebuvo vienintelė buvusių "Jukos" akcininkų pergalė tarptautiniuose teismuose prieš dabartinę Rusijos valdžią - Europos Žmogaus Teisių Teismas yra įpareigojęs Rusiją sumokėti buvusiems "Jukos" akcininkams 1,86 mlrd. eurų kompensaciją už faktinį jų turto nusavinimą.

Rusijai, šių tarptautinių teismų nutarčių nepripažįstant, gresia turto užsienyje areštai.

Buvusi didžiausia Rusijos naftos bendrovė "Jukos" išardyta po M.Chodorkovskio arešto 2003 metais. Buvęs turtingiausias Rusijos žmogus buvo suimtas tuojau po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas perspėjo stiprėjančią oligarchų klasę nesikišti į politiką. 10 metų kalėjęs pagal dvi itin prieštaringai vertinas bylas dėl sukčiavimo, vengimo mokėti mokesčius ir pinigų plovimo, M.Chodorkovskis 2013 metų pabaigoje buvo paleistas į laisvę ir nedelsiant išvyko iš Rusijos.


Šiame straipsnyje: KremliusRusijaeuronewsakcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ose

ose portretas
prichvatizavimo schemos visur vienodos,o istatymai buvo palankus chebrai,nes zenge valdziazmogiai koja kojon su prishvatizuotojais,belieka prisiminti Vakaru banka,jo steigejus ,kas domejosi ta zino.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių