Kinija pareiškė protestą Švedijai dėl IT kompanijų veiklos ribojimo

Švedija turėtų atšaukti savo sprendimą uždrausti Kinijos telekomunikacijų milžinėms „Huawei“ ir ZTE diegti 5G ryšio tinklą šalyje, kad išvengtų „neigiamo poveikio“ savo pačios bendrovėms, pareiškė Kinijos Užsienio reikalų ministerija (URM), praneša „Reuters“.

„Kinija reiškia griežtą nepasitenkinimą Švedija, – spaudos konferencijoje teigė URM atstovas Zhao Lijianas. – Švedija turėtų laikytis objektyvaus ir teisingo elgesio bei atšaukti savo klaidingą sprendimą, kad išvengtų neigiamo poveikio Švedijos bendrovėms Kinijoje ir nekenktų Kinijos ir Švedijos ekonominiam bendradarbiavimui.“

Švedijos pašto ir telekomunikacijų tarnyba (PTS) antradienį uždraudė šalyje naudoti „Huawei“ ir ZTE įrangą diegiant 5G ryšio tinklus.

PTS teigimu, buvo įsiklausyta į Švedijos kariuomenės ir saugumo tarnybų patarimus. Tarnybos ir kariuomenė esą Kiniją apibūdina kaip „vieną didžiausių grėsmių Švedijai“.

Europos šalys šiuo metu griežtina Kinijos bendrovių, kurios tiekia 5G ryšio įrangą, kontrolę. Vašingtonas jau daugiau nei metus tvirtina, kad „Huawei“ įranga Pekinas gali pasinaudoti šnipinėjimo tikslais. Savo ruožtu Pekinas ir „Huawei“ kaltinimus neigia.


Šiame straipsnyje: KinijaŠvedijaHuaweiZTE5G

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių