Kanados ekonomika trečiąjį ketvirtį išaugo rekordiniais 40,1 proc.

Kanados ekonomika trečiąjį ketvirtį išaugo rekordiniais 40,1 proc., šalyje pasibaigus dėl pandemijos įvestam karantinui, antradienį paskelbė vyriausybės statistikos agentūra.

Šuolis, kuris buvo kiek mažesnis, nei prognozavo analitikai, atspindi padidėjusias investicijas į būstą ir namų ūkių išlaidas bei padidėjusį eksportą dėl didžiausių prekybos partnerių ekonomikų augimo.

Didžiulis trečiojo ketvirčio BVP augimas smarkiai skiriasi nuo ankstesniais trimis mėnesiais fiksuoto 38 proc. smukimo, tačiau pasiekta pažanga pamažu blėsta, kadangi dėl antrosios koronaviruso bangos kai kurie šalies regionai buvo priversti sugrąžinti ribojimo priemones.

Ekonominiai duomenys paskelbti praėjus dienai po to, kai Otava prognozavo, kad šalies biudžeto deficitas padidės iki 382 mlrd. Kanados dolerių, ir pristatė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų didžiausią ekonomikos gaivinimo paketą.

Vyriausybė iki šiol jau išleido šimtus milijardų dolerių darbo netekusių kanadiečių ir laikinai užsidaryti priversto verslo paramai.

Pažymėtina, kad 1 mlrd. Kanados dolerių buvo išleista susitarimams dėl vakcinos nuo COVID-19 pirkimo – valstybė užsitikrino 429 mln. potencialių vakcinų dozių iš septynių skirtingų bendrovių.

Visuomenės sveikatos pareigūnai praėjusią savaitę sakė, kad vakcinų pristatymas galimai bus pradėtas kitų metų sausį. Tikimasi, kad dauguma kanadiečių bus paskiepyti iki 2021 metų rugsėjo.

Pirmadienio duomenimis, Kanadoje šiuo metu esama daugiau kaip 66 tūkst. aktyvių COVID-19 atvejų. Nuo pandemijos pradžios pasveiko beveik 300 tūkst. žmonių, mirė apie 12 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news about canadian economical rise!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių