Kalėjimo prižiūrėtojos – žąsys: ekonomiškiau už šunis?

Kas gali apsaugoti kalinius, kad jie nepabėgtų? Pirmiausia, aukštos, spygliuota tvora apjuostos sienos. Turbūt galima pagalvoti ir apie aplink lakstančius šunis. Vis dėlto vienas Brazilijos kalėjimas į apsaugą pažiūrėjo kūrybiškiau ir pigiau. Kalėjimo prižiūrėtojomis įdarbino žąsis.

„Patirtis buvo teigiama. Žąsys yra ekonomiškesnės už šunis ir gana triukšmingos“, – teigė žurnalistas Ronaldo Penido.

Žąsys čia sėkmingai patruliuoja jau 15 metų.

„Žąsys gyvena ilgiau nei šunys, jos nesuėda tiek daug maisto, kiek šunys. Ekonominiu požiūriu yra daug perspektyvesnės nei šunys“, – šnekėjo kalėjimo atstovas Marcos Roberto Coronetti.

Jos nesuėda tiek daug maisto, kiek šunys.

Didžiausiame vienos iš Brazilijos valstijų kalėjime telpa apie 1 tūkst. 300 kalinių. Vidaus apsaugos sistemą sudaro kameros, sujungtos su vaizdo stebėjimo centru, keturi stebėjimo bokštai ir aštuonių metrų aukščio sienos, kurios apsunkintų bet kokį bandymą pabėgti.

„Kadangi mūsų įkalinimo įstaigos struktūra yra labai gera, dar niekada nėra buvę taip, kad kaliniui pavyktų pabėgti iš vidaus ir pasiekti tą vietą, kur yra žąsys. Jeigu taip atsitiktų, jos sukeltų didelį triukšmą“, – nurodė kalėjimo atstovas.

Darbo sąlygomis žąsys esą nesiskundžia. Gyvūnai turi netgi upelį, iš kurio gali atsigerti, o darbuotojai jas dažnai ir gerai maitina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yra dar PIGESNIA

Yra dar PIGESNIA portretas
apsauga: Iškasti platų , gylų griovį aplink kalėjimą, prileisti vandens ir paleisti ten piranijas. APSAUGA 10000%. Taip reikia apsaugoti ir mūsų sieną.

va

va portretas
Šventas paukštis :) "Žąsys išgelbėjo Romą" :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių