Kada galima tikėtis karalienės Elizabeth II laidotuvių?

  • Teksto dydis:

Po karalienės Elizabeth II mirties visoje Jungtinėje Karalystėje kruopščiai parengtų protokolų serija tęsis 10 dienų, rašo „Time“.

Karalienės Elizabeth II, mirusios 2022 metų rugsėjo 8 dieną, laidotuvės skirsis nuo jos velionio vyro princo Philipo. Jos didenybei bus surengtos valstybinės laidotuvės, kurios rengiamos išskirtiniams asmenims. Parlamentas sprendžia, kaip laidotuves finansuoti.

Už valstybinių laidotuvių organizavimą ir naujojo karaliaus Charleso III karūnavimą, kuris turėtų vykti šeštadienį, atsakingas grafas maršalas – vienas iš didžiųjų valstybės pareigūnų karalystėje.

Kaip skelbia „Time“ tikimasi, kad valstybinės karalienės laidotuvės įvyks maždaug po 10 dienų. Datą ir detales patvirtins Bakingamo rūmai. Jos bus surengtos Londono Vestminsterio abatijoje. Laidotuvėse gali dalyvauti iki 2 tūkst. dalyvių. Tikimasi, kad laidotuvėse dalyvaus visi karališkosios šeimos nariai, taip pat britų aristokratijos ir politinių institucijų atstovai, laukiama ir kelių užsienio valstybių vadovų. Didžiosios Britanijos gyventojai jau penktadienį neša gėles ir deda jas prie Bakingamo, Balmoralo rūmų ir kitose vietose.

Karalienės palaikai bus nuvežti į jos rezidenciją Škotijos sostinėje. Tada procesija neš karstą į Šv. Gileso katedrą, kurioje vyks atminimo ceremonija. Paskui Elizabeth II karstas bus atgabentas į Londoną karališkuoju traukiniu arba lėktuvu. Jis bus nuvežtas į Bakingamo rūmus, tačiau prieš tai nuneštas į Vestminsterio rūmus, kur vyks procesija su ginklais.

Vestminsterio salėje palaikai bus laikomi kelias dienas. Atsisveikinti su monarche planuojama leisti 23 valandas per parą. Karalienės karstas bus nešamas procesijoje į Vestminsterio abatiją laidotuvių ceremonijai. Tada, vidurdienį, šalis laikysis dviejų minučių tylos. Vėliau Vindzore bus surengtos pamaldos ir dar viena procesija. Karalienė bus palaidota Karališkajame skliaute Šv. Jurgio koplyčioje kartu su kitais mirusiais Didžiosios Britanijos karališkaisiais asmenimis, šalia savo velionio vyro princo Philipo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kodel

O kodel portretas
taip rupi? Kiba,gedulingu pietu noretumete!?

nuomonė

nuomonė portretas
Nesirk ne savo ligom.Geriau mąstyk apie okupantą-žudiką.pAGARBA KARALIENEI UŽ JOS NUOSTABIĄ VEIKLĄ.

kreivu veidrodziu karalyste:-)))

kreivu veidrodziu karalyste:-))) portretas
Huseina , Kadafi pakore, uzdauze akmenim , o sita "ponia" ziauriausiu genocidu vykdytoja gelem apipila. Pasakos nemastantiem debilam.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių