JT generalinis sekretorius ragina per koronaviruso krizę nepamiršti neįgaliųjų

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas paragino viso pasaulio šalių vyriausybes, besiimančias priemonių dėl koronaviruso pandemijos, atsižvelgti į milijardus negalią turinčių žmonių.

„Net ir normaliomis aplinkybėmis žmonės su negalia turi mažiau galimybių sulaukti sveikatos apsaugos, gauti išsilavinimą ir pajamų bei dalyvauti bendruomeninėje veikloje“, – pranešime, paskelbtame kartu su JT tyrimu apie neįgaliuosius, teigė A. Guterresas.

„Pandemija stiprina šią nelygybę ir kelia naujas grėsmes“, – tvirtino jis.

„Raginu vyriausybes, reaguojant į koronaviruso pandemiją, atsižvelgti į žmones su negalia, konsultuoti ir padėti jiems“, – pridūrė JT generalinis sekretorius.

„Turime užtikrinti lygias galimybes žmonėms su negalia sulaukti sveikatos apsaugos ir gyvybiškai svarbių procedūrų pandemijos metu“, – sakė A. Guterresas.

Nuo gruodžio, kai Kinijoje prasidėjo COVID-19 protrūkis, ši liga nusinešė jau daugiau nei 250 tūkst. žmonių gyvybes, o daugiau negu pusė žmonijos šiuo metu gyvena karantino sąlygomis, dėl kurio daugelis pasaulio šalių patiria ekonomikos recesiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Marazmatikai islaikytiniai prabilo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių