JT: didelė operacija Idlibe galėtų išprovokuoti didžiausią XXI amžiaus katastrofą

  • Teksto dydis:

Naujasis Jungtinių Tautų humanitarinės pagalbos vadovas pirmadienį perspėjo, kad didelio masto karinė operacija prieš sukilėlių kontroliuojamą Sirijos Idlibo provinciją galėtų išprovokuoti šio amžiaus „didžiausią humanitarinę katastrofą“.

„Reikia šios problemos sprendimo būdų, kurie ateinančių kelių mėnesių Idlibe nepaverstų didžiausia XXI amžiaus humanitarine katastrofa su didžiausiais gyvybių praradimais“, – Ženevoje žurnalistams sakė JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams reikalams Markas Lowcockas (Markas Loukokas).

Jo perspėjimas pasirodė Rusijos ir Irano remiamoms Sirijos pajėgoms susitelkus aplink šalies šiaurės vakaruose esančią Idlibo provinciją prieš numanomą jos puolimą. Ši provincija yra didžiausia Sirijoje dar likusi sukilėlių kontroliuojama zona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Ši provincija yra didžiausia Sirijoje dar likusi sukilėlių kontroliuojama zona" - ten suverenios Sirijos teritorija, iš kur ten tie 'sukilėliai', kas juos apginklavo?.. O kai Ukraina prieš Donbaso gyventojus kovoja, tai čia gerai?..

kiek

kiek portretas
dar zmonijos nieksai zais su ugnimi zudydami zmones nes akivaizdziai visi jie nori valdzios.....

idomu

idomu portretas
O Irako okupaci su beveik milijonu nužudytų irakiečių nieko neišprovokavo? Rakos ar Mosulo bombardavimas fosforinėmis bombomis jankių humanizmo simbolis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių