JK per koronaviruso protrūkį penktadalis žmonių gali neiti į darbą

Didžiojoje Britanijoje koronaviruso protrūkiui pasiekus piką darbo vietose gali nebūti iki penktadalio darbuotojų, antradienį pranešė vyriausybė, skelbdama savo naują veiksmų planą.

Iki šiol Jungtinėje Karalystėje buvo patvirtinti 39 infekcijos COVID-19 atvejai, bet premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) perspėjo, kad „labai tikėtina“, jog šis skaičius augs.

Pasaulyje naujuoju virusu jau užsikrėtė daugiau 90 tūkst. žmonių, mirė – daugiau nei 3 100.

„Didžiajai daugumai šiuo virusu užsikrėtusių žmonių tai bus lengvas susirgimas, nuo kurio jie greitai ir visiškai pasveiks“, – nuramino premjeras.

Dauningo gatvėje surengtoje spaudos konferencijoje drauge su savo vyriausiaisiais patarėjais medicinos ir mokslo klausimais B. Johnsonas pristatė, kokių priemonių imsis vyriausybė, jeigu Britanijoje kils koronaviruso protrūkis.

Tarp numatytų priemonių yra raginimas žmonėms dirbti iš namų, vengti didelių žmonių susibūrimų, tokių kaip futbolo rungtynės, ir uždaryti mokyklas.

„Pagal ilgalaikį scenarijų, gali būti, kad  (koronaviruso) didžiausio protrūkio savaitėmis į darbą neis iki penktadalio darbuotojų“, – sakė jis.

Dėl didelio greitosios pagalbos tarnyboms teksiančio krūvio policija pagrindinį dėmesį skirs tik sunkiausiems nusikaltimams, o ligoninės atidės operacijas ir į darbą sugrąžins į pensiją išėjusius darbuotojus.

Tačiau šių priemonių neketinama imtis, kol nebus aiškiai nustatytas infekcijos protrūkis. Be to, dar ekspertai turės įvertinti, ar taikomų priemonių nauda pateisins išlaidas.

Didžiausio koronaviruso protrūkio tikimasi po dviejų ar trijų mėnesių nuo jo pradžios.

„Didžiajai daugumai šios šalies žmonių reikėtų užsiimti savo veikla kaip įprasta“, – kalbėjo premjeras.

Pasak jo, rankų plovimas su muilu ir vandeniu „lygiai tiek pat, kiek užtrunka dukart sudainuoti „Su gimimo diena“, ir tai esąs pats veiksmingiausias būdas apsisaugoti nuo viruso plitimo.

„Aš ir toliau spaudžiu rankas“, – patikino B. Johnsonas.

JK sveikatos apsaugos pareigūnai sako, kad, pagal blogiausią scenarijų, koronavirusu gali užsikrėsti 80 proc. šalies gyventojų.

Duomenys iš Kinijos, kur prasidėjo koronaviruso protrūkis, rodo, jog mirtingumas nuo šios ligos siekia vieną procentą, o tai reiškia, kad Didžiojoje Britanijoje jis gali nusinešti iki 500 tūkst. gyvybių.

Tačiau, pasak vyriausiojo sveikatos apsaugos pareigūno Chriso Whitty (Kriso Vičio), šie skaičiai yra „labai teoriški“ ir juose daug kintamųjų.

Didžiausią pavojų koronavirusas kelia senyvo amžiaus žmonėms ir kitomis ligomis sergantiems asmenims. Atrodo, kad vaikams šis pavojus yra mažesnis nei kitoms grupėms, pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Tai CIA kaip? GB 500mln gyventoju? Jei 1% yra 500 000
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių